CBS Televizyonu: Erdoğan ABD'ye meydan okuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CBS Televizyonuna verdiği mülakat, ABD'li televizyon kanalı tarafından "meydan okuma" olarak yorumlandı.

CBS Televizyonu: Erdoğan ABD'ye meydan okuyor
CBS Televizyonu: Erdoğan ABD'ye meydan okuyor
GİRİŞ 25.09.2021 17:08 GÜNCELLEME 25.09.2021 17:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, BM zirvesi için gittiği New York'ta CBS News'e verdiği röportaj, ABD'li medya kuruluşu tarafından "meydan okuma" olarak adlandırıldı.

"ABD'YE MEYDAN OKUMA"

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı üzerine ABD'nin F-35'lerin Türkiye'ye teslimatını durdurmasına ilişkin konuşan Erdoğan'ın, "Hangi ülkeden, hangi seviyede ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemeyecek" sözlerine gazeteci Margaret Brennan "Rusya'dan başka bir set S-400 almayı planlıyor gibisiniz? Sözleriniz buna 'evet' der gibi" sorusunu yöneltirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir an bile düşünmeden "Tabii ki, evet" ifaderiyle yanıtladı. CBS Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtını ABD'ye meydan okuma olarak duyurdu.

CBS News ise, Erdoğan'ın açıklamalarını 'meydan okuma' olarak nitelendirdi ve "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetinin ABD'ye meydan okumayı ve Rus yapımı başka bir uçaksavar füze savunma sistemi satın almayı planladığını söyledi" ifadeleriyle yorumladı.
 

YORUMLAR 114
  • SEDAT KALFA 5 yıl önce Şikayet Et
    SOLCU GEÇİNEN sözde AMERİKAN KARŞITI ..AMERİKA YALAKALILARINA DUYURULUR
    Cevapla
  • Enver 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin parçalamadığı yer kalmadı. erdoğan ülkesini senden korumaya çalışıyor. buna meydan okuma mı diyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
4 ay önce evlenmişlerdi! Kapadokya'daki faciada kahreden detay
Ahmet Özer'in yeni partisi belli oldu: Görevden uzaklaştırılmıştı!