İngiltere'de benzin krizi: Ordu devreye girecek

İngiltere'de TIR ve kamyon şoförü açığından kaynaklanan akaryakıt tedariki sorunları gidermek için ordunun devreye sokulması planlanıyor.

GİRİŞ 27.09.2021 16:52 GÜNCELLEME 12.10.2021 14:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İngiltere'de enerji şirketi BP ve Tesco Alliance'ın, ülkede "çok az sayıda" petrol istasyonunun kapatılacağını duyurmasının ardından, ülkede benzin krizi patlak verdi.

Başbakan Boris Johnson'ın bugün bakanlarla bir araya gelip krizin çözümü için acil durum planlarını gözden geçirmesi bekleniyor.

YENİ PLAN UYGULANACAK

Guardian gazetesinin haberine göre askerin benzin tedariki için devreye gireceği Escalin Operasyonu adı altında bir plan uygulanacak.

BP, petrol istasyonlarının üçte birinde iki ana tip yakıtın kalmadığını duyurdu, yaklaşık 5.500 bağımsız istasyonu temsil eden Petrol Perakendecileri Derneği (PRA) de üyelerinin yüzde 50'si ila yüzde 90'ının benzinin tükendiğini bildirdiğini söyledi.

Yakında geri kalan istasyonlarda da stokların tükenmesi bekleniyor.

ORDU DEVREYE GİRECEK

Benzin istasyonlarında yaşanan duruma çözüm olarak on binlerce nakliye şoförünün işe alınmasının planlandığı açıklanırken, durumun çözüme kavuşturulması adına ordunun da nakliye krizine el atabileceği ifade edildi. Orduya "hazır ol" emri verilirken askeri araçlar ile nakliyenin gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Gelişmeler, İngiltere'nin ikinci bir “ hoşnutsuzluk kışına ” girebileceğine dair korkuları artırırken, Noel zamanında rafların normalden daha boş olabileceğine dair uyarılar geldi.

Hükümet, çözüm için yaklaşık 5 bin şoföre geçici vize verilmesi kararı aldı ancak muhalefet bu kararın yeterli olmadığını savunuyor.

YORUMLAR 16
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Çıkan ilk sorunda bunlar meydana böyle asker yığıyorlarsa bizim coğrafyamızda olsalar herhalde 7/24 sınırsız OHAL’i kaldırmazlar
    Cevapla
  • kulfani 2 yıl önce Şikayet Et
    işte medeni avrupa,batıl batı.biz bu filmi pandeminin ilk zamanlarında da görmüştük, o zamanlar tuvalet kağıdı için kavga ediyolardı şimdi işi büyütmüşler benzin için kavga ediyolar. AVRUPA SEVİCİ SOSYALİST ENTELLER İBAN NUMARASI HAZIRLAYIN yakında hayırlarınıza ihtiyaçları olacak batılı kardeşlerinizin.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun inşaALLAHHHHHH!!!!!
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    tüm kalbimle amin aldıkları ahlar yanlarına kalmaz muhakkka rabbimden duam abd ingiltere ve israilin yıkılmasını görmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Maliyet kurtarmıyor 2 kat ücret verseler yine şöför bulmaları çok zor görünüyor.
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    ne anlaşılmaz bir durum bu ya nasıl şoför bulamazlar aklım bir türlü almıyor. Demek ki kamyon şoförlüğünü kimse yapmak istemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında