Kovid ilacında heyecanlandıran gelişme! Klinik denemeler başladı

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Kovid-19'a maruz kalanlarda enfeksiyonu önleyecek bir ilacın 2’inci ve 3’üncü aşama klinik denemelerine başladığını duyurdu.

Kovid ilacında heyecanlandıran gelişme! Klinik denemeler başladı
Kovid ilacında heyecanlandıran gelişme! Klinik denemeler başladı
GİRİŞ 27.09.2021 21:00 GÜNCELLEME 27.09.2021 21:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Pfizer’in açıklamasına göre, antiviral ilacın klinik denemeleri, Kovid-19’a yakalanmış ve semptom gösteren kişilerle aynı evde yaşayan 18 yaş ve üzeri 2 bin 660 sağlıklı yetişkin üstünde yapılacak. Pfizer Küresel Araştırma, Geliştirme ve Tıp Bölümü Başkanı Mikael Dolsten, “Dünyayı etkisi altına almaya devam eden Kovid-19 ile mücadelede, enfeksiyonu kontrol eden aşıların yanı sıra, virüse yakalanan ya da maruz kalan insanlar için etkin tedaviler geliştirmek gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

İLAÇ RİTONAVİR İLE KULLANILACAK

Dolsten, denenen ilacın başarılı olması durumunda virüsü, çoğalma imkanı bulamadan durduracağını ve enfeksiyona yakalananlarda semptomların gelişmesini önleyeceğini ifade etti. Kovid-19 virüsünün çoğalmasını sağlayan bir enzimin üretimini durdurmayı hedefleyen ilacın, HIV enfeksiyonlarında yaygın olarak kullanılan ritonavir ile birlikte kullanılacağı açıklandı. Pfizer’dan önce, ABD merkezli Merck ve İsveçli ilaç firması Roche de, Kovid-19 enfeksiyonunun önlenmesi ve tedavisi için hap formatında ilaçlar geliştirdiklerini duyurmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kovid empozisyonlu grip, insan bağışıklık yetmezliği (HIV) olarak kabuk değiştirdi. Pfizer, insanları 1-2-3-4... fazlarla sıvıladı, şimdi sıra preparatlara geldi. PCR testine devam. İgM pozitif çıkarsa mecbur bu ilacı kullanacaksın. İler ki kabukları HPV, EBV, CMV... olacaktır. Yasaklara, ekonomileri çökertmeye, insanları süründürmeye devam.
    Cevapla
  • Kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    Her gün televizyonlara çıkan bizim doktorlar,proflar nerde acaba,bi araştırmalarını görmedik,bi icatlarınıda görmedik,batıdan ne öğreniyorlarsa aynısını papağan gibi tekrar ediyorlar.Reklam peşinde koşuyorlar sadece.
    Cevapla
  • Emmret Paşam 2 yıl önce Şikayet Et
    Tıpkı fahri paşa gibi...
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Mehmet Ceyhanı tarif ediyorsunuz.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    onu bende merak ediyorum nerde ise butun gun tv bos bos konusurlar bunlar ne zaman ise gider ne yapar bende merak ediyorum onu gec adamin hic bilgisi yok her konuyu bilir gibi konusuyor onu da anlamiyorum
    Cevapla
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!