Hawaii'nin "dönücü yunusları" ile yüzmek yasaklandı

ABD'ye bağlı Hawaii adalarında Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, Hawaii Adaları'nın "dönücü yunusları" ile yüzmeyi ve onlara yaklaşmayı yasakladı.

Hawaii'nin "dönücü yunusları" ile yüzmek yasaklandı
Hawaii'nin "dönücü yunusları" ile yüzmek yasaklandı
GİRİŞ 29.09.2021 11:49 GÜNCELLEME 29.09.2021 11:49

Deniz Memelilerini Koruma Yasası, Hawaii Adaları kıyısının 4 kilometre yakınındaki bir dönücü yunusun 46 metre yakınında yüzmeye izin vermiyor.

ABD'ye bağlı Hawaii adalarında Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Hawaii Büyük Adası ve Maui Adası'nın dönücü yunuslar için temel gündüz yaşam alanı olarak kabul edilen kısımlarında 06.00 ile 15.00 saatleri arasında belirli bölgelere girmeyi yasakladı.

YUNUSLAR POPÜLER BİR AKTİVİTE

Yunuslarla yüzmek Hawaii'de popüler bir turistik aktivite olarak görülüyor. Birçok şirket, yüzücülere hayvanlarla suya girme fırsatı vermek amacıyla yunusların uğrak yerlerine götüren turlar düzenliyor.

Geceleri açık deniz sularında avlanan dönücü yunuslar, gündüzleri sosyalleşmek, yavrularını beslemek, yırtıcılardan saklanmak ve dinlenmek için en uygun çevre koşullarına sahip kıyıya yakın alanları kullanıyor.

Hawaii'nin dönücü yunusları isimlerini havada sıçrama ve kendi etrafında dönme alışkanlıklarından alıyor. Bazı bilim adamları, bu tür davranışların her zaman oyunculuktan kaynaklanmadığını, bunun başkalarını tehlikeye karşı uyarma girişimi de olabileceğini söylüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?