İspanya'da asgari ücret 965 euro'ya yükseldi

İspanya Bakanlar Kurulu, asgari ücretinin 950 euro'dan 965 euro'ya yükseltilmesini onayladı.

İspanya'da asgari ücret 965 euro'ya yükseldi
İspanya'da asgari ücret 965 euro'ya yükseldi
GİRİŞ 29.09.2021 23:26 GÜNCELLEME 29.09.2021 23:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İspanya'da Çalışma İşleri Bakanlığı ile ulusal işçi sendikaları arasında yapılan anlaşmanın ardından asgari ücrete 15 euro artış yapıldı. Çalışanlar, yüzde 1.6'lık ücret zammından eylül ayında faydalanmaya başlayacak.

Söz konusu artış, Çalışma Bakanı Yolanda Díaz'ın Haziran ayında önerdiği 50 euro'luk artıştan daha düşük olsa da asgari ücretin gelecek iki yıl boyunca yükselmeye devam edeceğini belirtildi.

Yeni düzenleme ile asgari ücret alan bir işçinin aylık brüt maaşı bin 125 euro olacak. Yarı zamanlı ya da geçici bir işte çalışanların ise asgari ücretten az alması mümkün.

Ülkedeki bazı sektörler ise kendi taban ücretlerini belirliyor. Örneğin inşaat sektöründe çalışanlara aylık en az bin 449 euro ödenmesi gerekiyor.

Bununla birlikte girişimciler derneği, sosyal güvenlik primlerinin bu zam nedeniyle 3 ila 12 euro artacağını açıkladı. Bunun sebebi asgari ücretin işçiler için aynı zamanda sosyal güvenlik katkı payı tabanını da belirliyor olması. Ancak maaşlı çalışanların sosyal güvenlikleri şirketleri tarafından ödendiği için, bu sıkıntıyı yalnızca freelance veya bağımsız çalışanlar çekecek.

İspanya tüketici fiyat endeksine göre, ülkedeki yaşam maliyetleri bir önceki yıla göre yüzde 3 arttı.

YORUMLAR 6
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    10 bin lira aboooooo
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizmetli memurla aynı ücreti alıyor 25 yıl okuyanla hiç okumayan yakın para alıyor ,okuma yazmayı çözememiş adamlar müdür olmuş ispanyamı!?
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    S2ken Türkiye'de 10 bin lira yapıyor olabilir fakat İspanya'daki alım gücü karşılığı Türkiye'ye göre en fazla 2000 TL kadar.
    Cevapla
  • S2ken 2 yıl önce Şikayet Et
    955 euro 10 milyar yapıyor aslanım. SENin ülkende açlık sınırı 9 milyar lira.
    Cevapla
  • ZIMBO 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler benzin için kavga ediyor pandemi zamanı avrupali MEDENİLER birbirlerinin maskesini çalıyordu İtalya dogalgazla elektriğe yüzde 30 ile 15 zam yapıyor ispanya asgari ücretin yüzde 1 zam yapıyor sonrada vatansizlar REİSE sallıyor gözünüze dizinize dursun
    Cevapla
  • chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalpleri mühürlü olana ne anlatabilirsin. 20 yıl önce acından ölen adam şimdi 2 ev arabayla erdoğana sallıyorsa durum vahim demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi