Taliban, baz alacağı anayasayı duyurdu

Afganistan’da Taliban yönetimi, geçici hükümetin eski Kral Muhammed Zahir Şah dönemindeki 1964 Anayasası'nı baz alacağını açıkladı.

Taliban, baz alacağı anayasayı duyurdu
Taliban, baz alacağı anayasayı duyurdu
GİRİŞ 30.09.2021 07:21 GÜNCELLEME 30.09.2021 13:47

Geçici hükümette adalet bakanı olarak görevlendirilen Abdul Hakim Şeri'nin yaptığı açıklamada, söz konusu anayasanın "şeriat ve Taliban ilkelerine aykırı olmayan" maddelerinin tamamen uygulanacağı belirtildi.

Şeri açıklamasında, "İslam Emirliği geçici hükümeti Kral Muhammed Zahir Şah döneminin anayasasını, İslami şeriat ve İslam Emirliği ilkeleriyle çelişen herhangi bir içerik olmaksızın uygulayacaktır" ifadelerini kullandı.

Şeri, kadınlara oy verme ve politikaya katılma hakkı tanıyan 1964 Anayasası’nın bu yöndeki hükümlerini uygulayıp uygulamayacaklarını ise belirtmedi.

Zahir Şah'ın 1973'te tahttan indirilmesine kadar yürürlükte kalan ve tüm yetkileri büyük ölçüde şahta toplayan Anayasa ülkenin monarşi yasası olarak biliniyor.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 12
  • Cetin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde müslüman ülkeyiz,Yargıtay binası duayla açıldı diye kıyameti kopardılar.O zaman Avrupa ve Amerika'da başkanlar incile el basıp yemin ediyorlar,biz de niye mecliste Kur'an'a basıp yemin etmiyorlar,cunki zamanında kuran yasalarını bırakıp Avrupa'nın kullandığı yasaları kullanmaya baslamislar
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaratmakta hükmetmekte yalnızca Alemlerin rabbi Allah'a CC aittir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli füzeleri uçuran yerli jet motorlarında 1000'inci teslimat gerçekleştirildi
Kolombiya'da kan donduran infaz: İzinli polisi kurşun yağmuruna tuttu!