Eski Fransız Cumhurbaşkanı suçlu bulundu! Hapis cezası talebi

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2012'de seçim kampanyasını yasa dışı şekilde finanse etmekten suçlu bulundu.

Eski Fransız Cumhurbaşkanı suçlu bulundu! Hapis cezası talebi
Eski Fransız Cumhurbaşkanı suçlu bulundu! Hapis cezası talebi
GİRİŞ 30.09.2021 12:40 GÜNCELLEME 30.09.2021 14:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2012 yılındaki seçim kampanyasını yasa dışı finanse etmekten suçlu bulundu. Söz konusu karar ile Sarkozy, bu yıl ikinci kez suçlu bulunmuş oldu.

1 YIL HAPİS CEZASI TALEBİ

Paris'te görülen mahkemede Sarkozy'nin alacağı ceza henüz bildirilmedi.

Savcılar, 66 yaşındaki eski cumhurbaşkanı için yarısı ertelemeli 1 yıl hapis cezası talebinde bulunuyordu. Sarkozy'nin, cezaya itiraz etmesi beklendiği için direkt cezaevine gönderilmesi ihtimali görülmüyor.

MİLYONLARCA EURO ALDI

Seçim harcamalarının parti faaliyeti gibi gösterilip Sarkozy'nin seçim kampanyasında yasal sınır olan 22,5 milyon euronun yaklaşık 2 kat üzerine çıkılmasının önüne geçildiği ileri sürülüyor.

Fransız yetkililer Sarkozy'nin Kaddafi'den toplamda 50 milyon euro para aldığına ilişkin iddiaları araştırıyordu. Fransız seçim yasaları yurt dışından alınabilecek yabancı yardımları sınırlıyor. Buna göre yurt içi yardımları dahil 21 milyon eurodan daha fazla olamıyor.

KADDAFİ'DEN GELEN ÇANTALAR DOLUSU PARA

Sarkozy'ye yönelik söz konusu suçlamada, Dönemin Libya lideri Muhammer Kaddafi'nin Fransız lidere çok sayıda çanta içerisinde nakit para verdiği iddia ediliyor.

İddianın sahibi ise Lübnan asıllı Fransız iş adamı Ziyad Takiyeddin. İş insanı 2016'da Mediapart isimli bir haber sitesine verdiği demeçte içerisinde 5 milyon euro bulunan 5 çantayı Libya'dan alarak Sarkozy'e teslim ettiğini açıklamıştı.

Birkaç gün sonra ise Takiyeddin bu iddiasını değiştirerek Sarkozy'nin bu şekilde hiçbir finansman almadığını belirtmişti. Kaddafi'nin öldürülmesinin ardından bu konu, Kaddafi'nin öldürülmesi emrinin Fransa tarafından verildiği ve söz konusu iddiaların üzerinin örtülmesi için verildiği iddia edilmişti.,

HAPİS CEZASI ALAN İLK CUMHURBAŞKANI

Sarkozy, 1 Mart'ta yolsuzlukla suçlandığı "telekulak" davasında, 2 yılı tecilli olmak üzere 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararı temyize götüren eski cumhurbaşkanına verilen hapis cezası askıya alınmıştı. Sarkozy, V. Cumhuriyet döneminde hapis cezası alan ilk cumhurbaşkanı olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Sefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez asılsın
    Cevapla
  • Önce Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisin ve Türk Milletinin bedduası tutmuştur sıra yer macaronda hadi hayırlısı.
    Cevapla
  • karagöz 2 yıl önce Şikayet Et
    bu fransanın başına da akıllı bir yönetici gelmiyor...her halde zihniyetten...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!