"Ölümleri gizleyip yaşlı hastaları kobay yapmışlar"

Brezilya'nın en büyük sağlık şirketlerinden biri, koronavirüs ölümlerini örtbas etmekle, doktorlara etkisiz tedaviler yazmaları için baskı yapmakla ve kanıtlanmamış ilaçları yaşlı hastalar üzerinde test etmekle suçlanıyor.

"Ölümleri gizleyip yaşlı hastaları kobay yapmışlar"
"Ölümleri gizleyip yaşlı hastaları kobay yapmışlar"
GİRİŞ 30.09.2021 17:04 GÜNCELLEME 30.09.2021 17:05
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Brezilya hükümeti, COVID-19 nedeniyle insan hayatıyla oynamak ve ölenlerin sayısını gizlemek suçlamalarıyla karşı karşıya.

Brezilya’da bir hastaneler zinciri ve yarım milyondan fazla üyesi olan bir sağlık bakım kuruluşu ile ilgili iddialar arasında yaşlılara onaylanmamış ilaçlar vermek, doktorlara etkisiz tedaviler uygulamaları için baskı yapmak da bulunuyor.

YAŞLILARI KOBAY OLARAK KULLANDILAR

Geçen ay bir grup doktor, yaşlılara hizmet veren Sao Paulo merkezli firmaya karşı pek çok iddiayı içeren 10 bin sayfalık bir dosyayı müfettişlere teslim etti.

Dosyada, yaşlı hastaların tam rızaları olmaksızın kanıtlanmamış COVID-19 tedavilerinin test edilmesi için insan kobayları olarak kullanıldığına dair iddialar yer alıyor.

Şikayetçi doktorları temsil eden avukat Bruna Morato ünlü sağlık kuruluşunun , hastalara "COVID-19 kiti" olarak adlandırılan antimalaryal hidroksiklorokin ve anti-parazitik ivermektin gibi etkisiz ilaçlardan oluşan bir kokteyl vermeleri için baskı yaptı.

Bu tür kanıtlanmamış ilaçların kullanımı sağlık kuruluşunun maliyet azaltma stratejisinin bir parçası olarak gösteriliyor.

EŞİ BENZERİ GÖRÜMEMİŞ SKANDAL

Soruşturmanın başındaki isimlerden Randolfe Rodrigues, "Bu bir dolandırıcılık" dedi.

İddialar, virüs nedeniyle yaklaşık 600 bin kişinin hayatını kaybettiği Brezilya'da büyük bir tepkiye yol açtı

São Paulo Üniversitesi'nden bir halk sağlığı uzmanı ve avukat olan Daniel Dourado, “Bu, Brezilya'da eşi görülmemiş bir skandal” dedi.

KAYNAK: GUARDİAN
YORUMLAR 31
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam balsonora. . . . .
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl eşi benzeri görülmemiş skandal; gribin çakma versiyonu corona ile pandemi ilan edip, insanları maskeleyip, sıvılamak, özgürük haklarını ihlal edip ekonomilerini alt-üst etmektir.
    Cevapla
  • süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    o brezilya firmasının bütün yetkililerini kobay olarak kullanabilirsiniz. hepsini tutuklayıp dünya sağlık örgütüne kobay olarak kullanılmak üzere teslim edin bu insanlık düşmanlarını.
    Cevapla
  • Temel reis 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte şimdi eksik tamamlandı, nükleer tıbda covid 19 la eşleştrildi. Dünyada her konuda iki yöntem vardır. Birincisi insanlık için uğraşı, ikincisi para kazanma fırsatı olarak görülme. Her durumda sömürme için gerekli organizasyon anında oluşuyor. Bu organizasyonda din, dil, ırk, renk hiç önemli değil. Tek şart var, kazanma hırsı ve bunun için her yolun mübah olduğu inancı. Gerisi teferruat. İnsanların ölmesi, kobay olarak kullanılması, maddi açıdan sömürülmesi önemsiz. Çünkü dünyadan başka canlı barındıran sömürülecek gezegen yok. Sahne ve dekor değişmediğine göre kazanmak için oyuncular çaba göstermeli.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Orda öyle de başka ülkelerde farklı mı? Korona olayı tüm dünyada organize bir şekilde işleniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti