Miçotakis'ten şaşırtan açıklama: Türkiye’nin rolü büyük!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, göç krizinin yönetiminde Türkiye'nin oynadığı rolün önemli olduğunu kaydetti.

Miçotakis'ten şaşırtan açıklama: Türkiye’nin rolü büyük!
Miçotakis'ten şaşırtan açıklama: Türkiye’nin rolü büyük!
GİRİŞ 30.09.2021 16:58 GÜNCELLEME 30.09.2021 17:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Atina Demokrasi Forumu kapsamındaki forumda konuşan Miçotakis, Atina'nın Paris ile hafta başında imzaladığı savunma iş birliğine yönelik anlaşma, sığınmacı sorunu, salgın ile mücadeleye yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Miçotakis, Yunanistan’ın düzensiz göç akınına karşı sınırlarını korumaya devam edeceğini, 2020’deki olayların tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini savunarak, bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sığınmacı sorununda dayanışmaya yanaşmadığını kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN ROLÜ BÜYÜK"

Miçotakis, "Göç sorununun yönetiminde Türkiye’nin oynadığı önemli rolü hep açık bir şekilde ifade ettim, bu nedenle Avrupa’ya Türkiye ile yapıcı bir şekilde çalışması için ısrar ediyorum." ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın Fransa’dan satın almaya karar verdiği 3 yeni firkateynin Yunan Deniz Kuvvetlerinin caydırıcı gücünü artıracağını iddia eden Miçotakis, Türkiye ile silahlanma yarışına girmeye niyetli olmadığını, Atina'nın sorunları diyalog yolu ile çözmek istediğini kaydetti.

FRANSA İLE İŞ BİRLİĞİ

Yunanistan ve Fransa salı günü, taraflardan birinin saldırıya uğraması halinde, diğerinin yardım etmesini öngören, savunmaya yönelik bir iş birliği anlaşması imzalamıştı.

Anlaşmanın imzalandığı Paris’te düzenlenen ortak basın açıklamasında Yunanistan’ın Fransa’dan üç Belharra tipi fırkateyn almaya karar verdiği de bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • cahit 2 yıl önce Şikayet Et
    bayram degil, seyran degil enistem beni niye öptü
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ılımlı görünen mesajların hepsi YALAN..
    Cevapla
  • caylak 2 yıl önce Şikayet Et
    yalaka micoo göcmenleri birakmayin diye yapmayacagin yalakalik yok
    Cevapla
  • Hüseyink 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece gülüyorum yunanistana saldırma ihtimali olan tek devlet Türkiye yunanistan fransa ve Türkiye nato devletleri nasıl olacak anlamadım Fransa intihar ediyor bence
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel Vatandaş , güzel bir noktadan yaklaşmış. Aurkus ile 1.6 milyon Fransız'ın ekmek kapısı bir sektörde kazancın üstüne oturduk diye beklerlerken; Mericanlar Fransızları Fransız kıldı; güvendikleri dağlara kar yağdı. Yunana yaltaklanıyor, ödeme garantisi olmayan satış anlaşmaları...
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Nato nun dağılmakta olduğunun farkında Akdenizde kendine denk dört ülke var. İtalya ve İspanya ile arası iyi geriye Türkiye ve Rusya kalıyor. 18-19 yy politikalarına dönüyor. İkinci Rusya olma yolunda ilerliyor.
    Cevapla
  • Neoturk 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep göc hep göc oglum mico türkiye seni 24saate bitirir buna roll büyük denir seker cocuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı