KKTC’den ABD’ye tepki: Kabul edilemez...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) askeri malzeme satmaya devam etmesine tepki göstererek, “Rum tarafına askeri malzeme satılmaya devam edilmesi kabul edilemez” dedi.

KKTC’den ABD’ye tepki: Kabul edilemez...
KKTC’den ABD’ye tepki: Kabul edilemez...
GİRİŞ 30.09.2021 21:05 GÜNCELLEME 30.09.2021 21:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KKTC'den ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) askeri malzeme satmaya devam etmesine tepki gösterdi. KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rum yönetimine yıllardır uyguladığı silah satış kısıtlamasını geçen yıl kaldıran ABD’nin, Güney Kıbrıs’a askeri malzeme ihracatını bir yıl daha sürdüreceğine ilişkin 30 Eylül 2021 tarihinde karar aldığı belirtilerek, “Rum tarafına askeri malzeme satmaya devam edilmesini mümkün kılan bu karar kabul edilemez” denildi.

“ABD’nin askeri alanda Rum tarafı ile ilişkilerine hız verdiği görülmektedir”

“ABD’nin askeri alanda Rum tarafı ile ilişkilerine hız verdiği görülmektedir” ifadeleri kullanılan açıklamada, “ABD’nin yeni politikasının Rum tarafına askeri malzeme ihracatı ile sınırlı kalmadığı, ortak tatbikat düzenlemek ve askeri diğer faaliyetleri de içerdiği görülmektedir. ABD’nin, Güney Kıbrıs’a askeri avantaj sağlamasına yol açan son dönemdeki tutumunun Rum tarafının kışkırtıcı faaliyetlerini daha da cesaretlendireceği aşikardır” denildi.

Açıklamada, “Bölgede istikrarın sağlanmasını savunduğunu iddia eden ABD’nin Rum tarafına müzahir bu yaklaşımı, tam aksine, adada ve bölgede gerginliğin tırmanmasından başka bir amaca hizmet etmemektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, “Güney Kıbrıs’ın silahlanma ve askeri ittifakları artırma hedefi, bölgedeki ve adadaki meşru hak ve çıkarlarımıza, Garantör ülke Türkiye ile birlikte sahip çıkmamızda ne kadar haklı olduğumuzu kanıtlamaktadır. ABD dahil üçüncü tüm taraflardan Güney Kıbrıs’ın kışkırtıcı politikalarına destek verecek yaklaşımları terk etmelerini ve iki devletin egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüleri zemininde sürdürülebilir bir anlaşmaya varmalarına yardımcı olmalarını bekliyoruz'' denildi.

YORUMLAR 2
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da sizde alın onlar alıyorsa anlaşma bozulmuş demektir sizde alın
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrısın, Adalar Denizi'nin ve Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye aittir. İngiliz-İtalyan oyunlarıyla savaşmadan topraklarımıza çöküp Müslüman halka soykırım yapan işgalci Yunan ve Rum çeteleri topraklarımızdan ilk fırsatta kovulmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!