ABD'deki sinagog saldırganına müebbet hapis

ABD'nin California eyaletinde sinagoga düzenlediği saldırıda yaşlı bir kadını öldüren ve 3 kişiyi yaralayan John T. Earnest, müebbet hapisle cezalandırıldı.

ABD'deki sinagog saldırganına müebbet hapis
ABD'deki sinagog saldırganına müebbet hapis
GİRİŞ 01.10.2021 09:42 GÜNCELLEME 01.10.2021 17:23

San Diego şehrinde Yahudilerin Hamursuz Bayramı'nda gerçekleştirdiği saldırıyı temmuz ayındaki duruşmada kabul eden 22 yaşındaki hemşirelik okulu öğrencisi John T. Earnest ömür boyu hapse mahkum edildi.

Kararın açıklanmasından sonra söz hakkı isteyen Earnest'in isteğinin, duruşmanın beyaz üstünlükçü söylemler için "siyasi bir forum" olmasını istemediğini belirten Yargıç Peter Deddeh tarafından reddedildiği belirtildi.

"YAHUDİLERE KARŞI UKUSUMUZU SAVUNUYORUM" DEMİŞTİ

Saldırgan, 27 Nisan 2019'da Chabad of Poway sinagoguna düzenlediği saldırının hemen ardından 911 acil yardım hattını aramış, "Bütün beyazları yok etmeye çalışan Yahudilere karşı ulusumuzu savunuyorum" demişti.

Earnest, temmuzdaki duruşmada California'daki Dar-ul-Arqam Mosque camisine kundaklama girişiminde bulunduğunu da itiraf etmişti.

Beyaz üstünlüğüne inanan saldırganın ayrıca, sinagog saldırısından kısa bir süre önce, Yeni Zelanda'da iki ayrı camide namaz kılan 51 Müslüman'ı öldürüp 49'unu yaralayan Brenton Tarrant isimli teröristin de hayranı olduğu ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak