İranlı yetkili: İsrail ile savaşımız çoktan başladı

İranlı bir yetkili, İsrailli gazeteye yaptığı açıklamada, İsrail'in İranlı bilim insanlarına yönelik suikastlarıyla savaşın 'çoktan' başladığını ifade etti

İranlı yetkili: İsrail ile savaşımız çoktan başladı
İranlı yetkili: İsrail ile savaşımız çoktan başladı
GİRİŞ 01.10.2021 15:14 GÜNCELLEME 01.10.2021 16:59
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

İsrail'de yayın yapan Maarif Gazetesi'ne konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "İsrail ile İran arasındaki savaş çoktan başladı" ifadelerini kullandı.

Gazetenin haberine göre sözcü Said Hatipzade, Fransa'da gerçekleşen bir sempozyumda konuştu. 

Burada yaptığı açıklamada Hatipzade, İsrail'in İran'ın ülke güvenliği için geliştirdiği nükleer programı ortadan kaldırmak için saldırılar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sözcü, "Birçok İranlı bilim insanını öldürdünüz ve İran halkına zarar verdiniz. İran terörle suçlanıyor ama iyi terörist kötü terörist yoktur" dedi.

Muhsin Fahrizade, 1.600 km uzaktan yapay zekayla öldürüldüMuhsin Fahrizade, 1.600 km uzaktan yapay zekayla öldürüldü

 

Hatizade, bölgedeki krizin tek sorumlusunun İsrail olduğunu sözlerine ekledi.

İranlı sözcü, İran'ın Viyana'daki nükleer müzakerelerin yedinci turuna dönme konusundaki stratejik kararının şimdiden alındığını söyledi.

"BÖLGE SAVAŞLARDAN BIKTI"

İran bu konuyu iki hafta önce müzakerelerden sorumlu Avrupa Birliği temsilcisine duyurmuştu.

Nükleer anlaşmaya dönüşün İsrail askeri harekâtını engelleyeceğini düşünüp düşünmediği sorusuna Hatipzade şu şekilde yanıt verdi:

"İsrail sivil araştırma sistemimize ciddi zarar verdi. Her zaman bir İran nükleer tehdidinden bahsediyorsunuz, ancak İsrail'in yüzlerce nükleer bombası var ve Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı hiçbir zaman imzalamadı"

İranlı sözcü, sözlerini şöyle bitirdi:

"Bölge savaşlardan bıktı. Sorunları Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda çözmek için yeni bir yaklaşım bulmalıyız. Çözüm için tüm taraflar siyasi irade göstermeli."

MUHSİN FAHRİZADE SUİKASTI

İran'ın nükleer programının mimarlarından bilim insanı Muhsin Fahrizade, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen suikastle öldürülmüştü. Fahrizade otoyolda ilerlerken, aracı uzun namlulu silahlar ile taranmıştı.

İran Savunma Bakanlığı "Koruma ekibi ile teröristler arasında yaşanan çatışma sırasında Muhsin Fahrizade ağır şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Malesef kurtarılamadı'' açıklamasını yapmıştı. Saldırıda Fahrizade ile birlikte yanında bulunan koruması ve şoförü de hayatını kaybetmişti.

İRAN, İSRAİL'İ SUÇLAMIŞTI

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer fizikçi Fahrizade'ye yönelik suikaste ilişkin Twitter hesabından açıklama yapmıştı.

İranlı üst düzey bir bilim insanının teröristler tarafından hedef alındığını ifade eden Zarif, "Bu alçaklık, İsrail'in rolüne dair ciddi belirtilerle birlikte faillerin umutsuz savaş kışkırtıcılığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 76
  • 1907 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın alalımmı savaş nezaman başlayacak
    Cevapla
  • ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah baksen...israil sizin düşmanınız öyle mi?
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Israil azerbaycana gaz verip duruyor 1 piroje mi var yakın senelerde
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    yarışma lara katılmış birbirinin ekürü iki at gibi. sahibleri aynı
    Cevapla
  • MUHAMMET R ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ile İran aslında birbirini tanıyamamış tek yumurta ikizleri.Ara sıra İran Yahudilerle mücadele içerisindeymiş gibi davranır.Sebebi de,ümmetin kendi safından kopması ve Türklerin yeniden islam coğrafyasında lider olması korkusudur.Bu söylediklerim kitapta yazmıyor.Bir çok İran'lı tanıdığım oldu Iğdır'da çalışmamdan dolayı.Vatandaşlarının bile aklının gerisinde bu korku yerleşik.Her İran'lının bildiği fakat hiç birinin söyleyemediği bir sır gibidir bu.Zaten şianın hızla yayılması da,islamda liderliğin coğrafyanın yerleşik milleti İran yerine orta asyadan gelen Türklerin eline geçmesi hazımsızlığından.Belki yayılmasından hariç doğuşu da diyebiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun