Biden'ın onay oranı düşüyor

ABD'de yapılan anket, Başkan Joe Biden'ın imajının son haftalardaki krizlerden zarar gördüğünü ortaya koydu. Temmuzdan bu yana Biden'ın onay oranı demokratlar arasında yüzde 92'den 85'e düştü.

Biden'ın onay oranı düşüyor
Biden'ın onay oranı düşüyor
GİRİŞ 01.10.2021 17:33 GÜNCELLEME 01.10.2021 17:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Associated Press (AP)-NORC Kamuoyu Araştırma Merkezinin anketi, Biden'ın başkanlığını onaylayanların oranının bir ay içinde yüzde 54'ten yüzde 50'ye indiğini gösterdi. Geçen temmuzda ise bu oran yüzde 59'du.

Temmuzdan bu yana Biden'ın onay oranı demokratlar arasında yüzde 92'den 85'e, hiçbir partiye yakınlık duymayanlar arasında ise yüzde 62'den yüzde 38'e düştü.

ABD'lilerin yalnızca yüzde 34'ü ülkenin doğru yönde ilerlediğini düşünürken, Biden'ın ekonomi yönetimini onaylayanların oranı martta yüzde 60'tan eylülde yüzde 47'ye indi.

TRUMP'A TERCİH EDİYORLAR

AP, sonuçların ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi, güney sınırında Haitili göçmenlere yapılan muamele, COVID-19 salgınının Delta varyantıyla yeniden yükselişe geçmesi ve Biden'ın ekonomi, altyapı ve vergi politikaları için Kongre'den onay alma pazarlıklarının yansıması olduğunu ifade etti.

Katılımcılarla yapılan görüşmelerde Biden'ın performansıyla ilgili soru işaretleri bulunanların yine de onu önceki Başkan Donald Trump'a tercih ettiklerine dikkat çekildi.

Katılımcıların, Biden'ın bir önceki başkan döneminde başlayan salgınla mücadele ettiğini, Afganistan'dan çekilme anlaşmasının bir önceki başkan tarafından onaylandığını ve Trump'ın vergi indirimleri nedeniyle ekonominin şirketlerden ve zenginlerden yana olduğunu söyledikleri belirtildi.

HARRİS'İN ORANI GEÇMİŞTİ

Gallup tarafından yapılan bir ankette, Joe Biden'ın haziran ayından bu yana 13 puan kaybederek onay oranının yüzde 43’e düştüğü dikkati çekilmişti.

Aynı ankette Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ise onay oranı Biden'a 6 puan fark atmış ve oranın yüzde 49 olmasıyla dikkatlerden kaçmamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinsi katili kim ister.
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bidon boş cikti. Zaten boştu. Abd deki haydutlar oyları çaldılar. Istanbul da chp nin yaptığı gibi
    Cevapla
  • mardini 2 yıl önce Şikayet Et
    olur mu ya CHP istiyor... kemal be yistiyor. hani kemal beyi babakan yapacaktın. olur mu ya. vala ayıp oluyor...
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    bundan bir hat olmaz usanin kaynaklarini fetø ve pkk yapiyor yani ilk secim de gider bu moruk ulkesi hastalik icin de bi konrol icin dunyanin parasini aliniyor bu kaynaklari pkk veriyor usa halki bunu atmasi gerek
    Cevapla
  • okuyucuSEDA 2 yıl önce Şikayet Et
    tecrube yok sıfir belli dünyayi kariştirmaktan başka bir şey bılmiyor becerı tecrübe yoka yonetimde yoktur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance