Duterte'den sıradışı karar: Yolsuzluk soruşturmasına yetkiliye izin yok

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, tıbbi malzeme alımında usulsüzlük şüphesiyle açılan Senato soruşturmasına kabine üyeleri ve 3 yetkilinin katılmasını yasaklayacağını söyledi.

Duterte'den sıradışı karar: Yolsuzluk soruşturmasına yetkiliye izin yok
Duterte'den sıradışı karar: Yolsuzluk soruşturmasına yetkiliye izin yok
GİRİŞ 01.10.2021 18:26 GÜNCELLEME 01.10.2021 18:26

Devlet Başkanı Duterte, kabine üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı açıklamada, tüm kabine üyelerinin ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgilenen üç yetkilinin Senato soruşturmasına katılmasını yasaklayacak yazılı emir çıkaracağını belirtti.

Devlet Başkanı, soruşturmayı yürüten Senatör Richard Gordon'un, hükümetin koruyucu maske ve siper alımlarında yolsuzluk yaptığına dair ortaya henüz delil koyamadığını, ancak oturumlara davet edilen tanık ve sanıkları "despot" gibi azarladığını ifade etti.

Duterte, Senato soruşturması kapsamında ifade vermeye çağrıldığı halde katılım sağlamadığı için gözaltına alınma riskine karşı yetkilileri korumak amacıyla kolluk kuvvetlerine de emir vereceğini kaydetti.

Ayrıca Duterte, kendisini eleştiren senatörleri, gelecek yıl yapılacak seçimde siyasi kazanım elde etmek için televizyonda yayınlanan soruşturma oturumlarını kullanmakla suçladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı