Brezilya'da açlık krizinin boyutunu gün yüzüne çıkaran fotoğraf

Brezilya'da Fotoğraf Muhabiri Domingos Peixoto tarafından çekilen bir fotoğraf, ülkedeki ekonomik krizi ve açlığın boyunutu gözler önüne serdi. Hayvan leşleri arasında yemek bulmaya çalışan insanların görüntüsü ülkede infial yarattı.

Brezilya'da açlık krizinin boyutunu gün yüzüne çıkaran fotoğraf
Brezilya'da açlık krizinin boyutunu gün yüzüne çıkaran fotoğraf
GİRİŞ 04.10.2021 12:06 GÜNCELLEME 04.10.2021 12:06
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Latin Amerika'nın en kalabalık ülkesi Brezilya'yı kasıp kavuran açlık krizini, yiyecek bulmak için bir yığın hayvan leşini karıştıran yoksul Brezilyalıların yürek burkan fotoğrafları gözler önüne serdi.

Ödüllü foto muhabiri Domingos Peixoto tarafından geçen hafta Rio'da çekilen görüntülerde, atılan sakatatları ve kemikleri evcil hayvan maması ve sabun üreten bir fabrikaya taşıyan kamyonun arkasında, insanların yemek aradığı görüldü.

"BAZI GÜNLER AĞLAMAK İSTİYORUM"

Rio gazetesi Extra için Domingos Peixoto ile konuşan kamyon şoförü Jose Divino Santos, "Daha önce insanlar gelip köpekleri için bir parça kemik isterlerdi. Bu günlerde yemek yapmak için kemikler için yalvarıyorlar. Bazı günler ağlamak istiyorum" dedi.

Yakın zamanda eşini kaybeden 51 yaşındaki sokak temizlikçisi Denise da Silva da gazeteye yaptığı açıklamada, 5 çocuğunu ve 12 torununu beslemesi gerektiğini söyledi. Silva, hayvan sakatatları için, "Biraz et görmeyeli çok uzun zaman oldu, pandemi öncesinden beri....Bunun için çok minnettarım” dedi.

Extra’nın ön sayfasında “Brezilya 2021: Açlığın acısı” başlığıyla çıkan görüntüler ülkede tepkilere yol açtı.

600 bin kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınının başlamasından bu yana yaklaşık 19 milyon Brezilyalının aç kaldığı tahmin ediliyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    bolsanaroya bir operasyon çekilecek anlaşılan. covit sürecinde kureselcilere karşı duran bir lider.ayrıca bu tip görüntüler abd e bile var.anlayın.
    Cevapla
  • MANSUR 2 yıl önce Şikayet Et
    israf bu şekilde devam ederse bizi bekleyen akibette bu olacak
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Brezilya Türkiye Hindistan Dünyada en hızlı gelişen ülkelerdi. Brezilyada darbe yapıldı. Dilma devrildi. Sonuç....Brezilya yeniden sömürgecilerin eline geçti. Brezilya yağmur ormanları,elmas,petrol ve maden yönünden Dünyanın en zengin ülkelerinden. Türkiye de aynı darbeyi imamçocuğu lakaplı yunançocuğu ile yapmak istediler.
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir ikisi hariç tüm Güney Amerika böyle, Afrika ,Güney Asya da farklı değil. Halinize şükredin,Allahın nimeti var ülkemizde. Bu laf da boş değil ,binlerce ton gıda bu ülkede çöpe gidiyor. Devlete en çok saldıranlar bizi Almanya ile mukayese ediyor (çok şükür) . 1970 -2000 arası mukayese edildiğimiz ülkeler Polonya,macristan İspanla ,portekiz vs idi. Şimdi teknolojide nal topluyorlar. Pahalılık bu ülke ekonomisine karteller tarafından vurulmuş bir darbedir,ülke gerçekleriyle ilgisi yoktur . Üretim de var ,tüketim de ,sorun sadece ve sadece DENETİMSİZLİKTİR.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki nankörler okusunlar bu haberi
    Cevapla
  • zengin nankörler mi 2 yıl önce Şikayet Et
    zengin nankörler mi fakir nankörler mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı