İngiliz mahkemesinden Dubai Emiri ve eski eşiyle ilgili karar

İngiltere'de Yüksek Mahkeme; Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un, eski karısının ve avukatlarının telefonlarının casus yazılım Pegasus'la hacklettiğine karar verdi.

İngiliz mahkemesinden Dubai Emiri  ve eski eşiyle ilgili karar
İngiliz mahkemesinden Dubai Emiri ve eski eşiyle ilgili karar
GİRİŞ 06.10.2021 22:44 GÜNCELLEME 06.10.2021 22:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 İngiltere'de Yüksek Mahkeme; Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un, eski karısının ve avukatlarının telefonlarının casus yazılım Pegasus'la hacklettiğine karar verdi.

Mahkeme, 72 yaşındaki Al Maktum'un, çocukların velayetine ilişkin devam eden davada 6'ncı eşi Prenses Haya'nın telefonuna Pegasus casus yazılımıyla sızılxması için "açık veya zımni yetki" verdiğine hükmetti.

Daha önce Prenses Haya'ya karşı bir "korku ve yıldırma kampanyası" yürüttüğüne karar verilen Emir'in ayrıca 48 yaşındaki Prenses Haya'nın avukatları, kişisel asistanı ve güvenlik ekibinden iki kişinin de telefonlarını hacklettiği belirlendi.

Pegasus'un geliştiricisi İsrail şirketi NSO Group, mahkemeye müşterilerinin kim olduğunu açıklamazken söz konusu müşterinin sözleşmesinin yazılımın yasa dışı kullanıldığının tespit edilmesinin ardından feshedildiğini bildirdi.

Mahkeme, kararında "BAE hükümetinin başı olan baba, hak olarak gördüğü şeyleri elde etmek için devletin gücünü kullanmaya hazır. Anneyi hem İngiltere'ye gidişinden önce hem de sonrasında taciz etti ve korkuttu." dedi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın da üvey kız kardeşi Prenses Haya, 2019'da yaşadığı BAE'den kaçarak İngiltere'ye sığınmıştı.

Çocuklarının velayetini alabilmek için İngiltere'de dava açan Prenses, Al Maktum hakkında "korku ve yıldırma kampanyası yürüttüğüne" ilişkin karar aldırmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Araplarda kadının hiç bir değeri yoktur cahilden buyana hiç birşey değişmemiştir
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    normal bir sey orda kimse kimseye guvenmez sadece tek guvendikleri ulke israil usa onlar ne diyecek diye agzina bakar bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor