Paşinyan'dan Karabağ itirafı: Vermek zorunda kaldık

Karabağ'ın özgürleştirilmesinin ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan itiraf geldi. Paşinyan, savaşın önlenebilmesi için Karabağ'ı teslim ettiklerini, zaten kimsenin burayı ellerinde tutabileceklerine inanmadığını söyledi.

Paşinyan'dan Karabağ itirafı: Vermek zorunda kaldık
Paşinyan'dan Karabağ itirafı: Vermek zorunda kaldık
GİRİŞ 07.10.2021 16:07 GÜNCELLEME 07.10.2021 16:07
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ordusunun Ermenistan'ı tarihi bir hezimete uğratarak Karabağ'ı işgalden kurtarmasının yankıları, aradan geçen süreye rağmen hala devam ediyor. Yenilginin şokunu henüz üzerinden atamamış olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan itiraf geldi.

Litvanya'ya ziyarette bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkedeki Ermeni toplumu ile bir araya geldiği görüşmede, Karabağ'ı işgal ettikleri ve Azerbaycan'ın üstünlüğü nedeniyle geri teslim etmek zorunda kaldıkları itirafında bulundu.

"VERMEK ZORUNDA KALDIK"

Paşinyan, "Savaşı önlemenin tek koşulunun toprakların geri verilmesi olduğu anlaşılmalıdır. Geri vermek zorunda kaldık. Onları tutmak yanlıştı. Aslında yedi ilçeyi koşulsuz iade etmeliydik" dedi.

"ELİMİZDE TUTAMAZDIK"

Konuşmasında Ermenistan'ın Karabağ'ı işgal etmesinin ardından Şuşa'da hiç ev yapılmadığını söyleyen Paşinyan, "Bunun nedeni nedir?" diye sordu.

Katılımcılardan birinin cevabı üzerine de "Karabağ'ı elimizde tutabileceğimizden kimse emin değildi. Sen söyledin ben söylemedim" şeklinde konuştu.

KAYNAK: BBC NEWS AZERBAYCAN
YORUMLAR 27
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk insanı dize getiriler
    Cevapla
  • Vehbi Poşmanoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferim doğru söylemiş
    Cevapla
  • Azer MalataflıoQglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek ler açıdır hemi de 7 kardeș olan TURAN ulusu gibi acı
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    büyük Ermenistan kürdistan büyük israil yunana bizans olma sevdası İngiliz planı. .. amaç bu halkları kullanarak çomak gostermek.... bu adam gerçekleri konuşuyor. batı bunları kışkırtıp sonra arkadan pıs pıs gülerler. ..
    Cevapla
  • Osman Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha ne ki paşinyan, kalkarken elimizin kenarına gelen bir otsunuz siz. Asıl ayağa kalkıp tırpanı elimize aldığımızda olacakları düşünsün BATILIN HİZMETKARLARI.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!