İngiliz mahkemesi El-Maktum'un eşini dinlettiğine hükmetti

İngiltere'de mahkeme, BAE Başbakanı ve Dubai Emiri El Maktum'un eski eşinin ve çevresindeki bazı kişilerin telefonunu dinlettiğine hükmetti. Eylemin de İsrailli bir firmaya ait Pegasus adlı casus yazılım yoluyla gerçekleştiğini duyurdu.

İngiliz mahkemesi El-Maktum'un eşini dinlettiğine hükmetti
İngiliz mahkemesi El-Maktum'un eşini dinlettiğine hükmetti
GİRİŞ 07.10.2021 17:26 GÜNCELLEME 07.10.2021 17:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı ve Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum'un, eski eşini dinlettiği tespit edildi.

El Maktum ve eski eşi arasında İngiltere'de görülen velayet davasında mahkeme, Prenses Haya'nın yanı sıra avukatları ve çalışanlarının casus yazılım ile dinlendiğine hükmetti.

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Dubai Emiri El Maktum'un, İsrailli şirket NSO Grup'a ait Pegasus casus yazılımını kullandığını duyurdu.

2019'DA BAE'DEN KAÇMIŞTI

Prenses Haya'nın telefonuna sızılması için "açık veya zımni yetki" verdiği bilgisi paylaşıldı.

Kararda El Maktum için "Hak olarak gördüğü şeyleri elde etmek için devletin gücünü kullanmaya hazır. Eşini İngiltere'ye gidişinden önce ve gittikten sonra da taciz etti ve korkuttu" denildi.

2019'da Birleşik Arap Emirliklerinden kaçıp İngiltere'ye sığınan Prenses Haya, daha önce de el Maktum hakkında "korku ve yıldırma kampanyası yürüttüğüne" ilişkin karar aldırmıştı.

El Maktum'un kızı Prenses Latife de 2018'de tekneyle ülkesinden kaçmaya çalışmış, Hindistan açıklarında yakalanarak Dubai'ye geri götürülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere 'nın kim olduğunu iyi anlamak gerek. Adamlar neyin peşindeler iyi anlamak gerek. Casus anlayışı ingiltere 'nin kanında var. Son kullanma tarihi bittiğinde bile neler oluyor neler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor