Nijerya'da çetelerin elindeki 200 kadın ve çocuktan sevindiren haber

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Zamfara eyaletinde silahlı çetelerin rehin tuttuğu 200 kadın ve çocuğun serbest bırakıldığı bildirildi.

Nijerya'da çetelerin elindeki 200 kadın ve çocuktan sevindiren haber
Nijerya'da çetelerin elindeki 200 kadın ve çocuktan sevindiren haber
GİRİŞ 07.10.2021 23:33 GÜNCELLEME 07.10.2021 23:33

Zamfara Vali Vekili Alhaji Nasiru Magarya, basına yaptığı açıklamada, silahlı çete üyelerinin kaçırdığı 200 çocuk ve kadının serbest bırakıldığını belirtti.

Magarya, bu gelişmenin eyalet Valisi Muhammed Bello Matawalle'nin silahlı çetelerle yaptığı barış anlaşmasının bir parçası olduğunu söyledi.

Rehinelerin karşılıksız serbest bırakıldığını bildiren Magarya, bu kişilerin sağlıklı şekilde hükûmete teslim edildiğini aktardı.

Bu arada rehinelerin ne zaman kaçırıldıklarına ilişkin ise henüz bilgi paylaşılmadı.

Eyalette dün silahlı çetelerin düzenlediği saldırıda 19 kişi hayatını kaybetmişti.

OTLAK KAVGASI

Zamfara eyaleti, 5 yıldır hayvancılıkla uğraşan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazı kabilelerin şiddetli çatışmalarına sahne oluyor.

Devlet Başkanı Muhammed Buhari, güvenlik sorunları nedeniyle daha önce eyaleti "uçuşa yasak bölge" ilan ederek bölgedeki madencilik faaliyetini yasaklamıştı.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Bölgede çatışmalar nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Zamfara Eyaleti Valisi Bello Mohammed Matawalle öncülüğünde 2019'da iki grup, aralarındaki çatışmaları bitirecek barış anlaşmasını imzalamış ve 2 binden fazla çete üyesi silah bırakmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!