Suudi Arabistan'dan Umre kararı: 2 doz aşılıya izin var

Suudi Arabistan yönetimi, 10 Ekim'den itibaren, sadece 2 doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanlara umre ve ibadet izni verileceğini duyurdu.

Suudi Arabistan'dan Umre kararı: 2 doz aşılıya izin var
Suudi Arabistan'dan Umre kararı: 2 doz aşılıya izin var
GİRİŞ 09.10.2021 19:52 GÜNCELLEME 09.10.2021 19:55
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ekim'den itibaren umre yapma ve Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de ibadet etme izninin, sadece ülkede kabul edilen Kovid-19 aşısından 2 doz olanlarla sınırlı tutulacağını belirtti.

Açıklamada, umre, ibadet ya da ziyaret için izin almış ancak 2 doz aşısını yaptırmamış kişilerin, izinlerinin iptal olmaması için 2. dozu izin tarihinden 48 saat önce olması gerektiği ifade edildi. Bakanlık, Kovid-19'la ilgili alınan tüm tedbir ve koruyucu önlemlerin, salgının seyrindeki gelişmelere göre Halk Sağlığı Kurumu tarafından sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğunu aktardı.

Suudi Arabistan ağustos ayında Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek aylık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini duyurmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • lütfü islam 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten dolup taşıyor kendi insanları hel perşembe günü katlarda kılıyorlar 10 demiş ama bize size açık denmemiş yine güncellemeye benziyor .Yoksa aman allahım bir gitsek görsek o kokuyu hissetsek ...bide anlamayıp konuşan eleştiri yapan o tadı alsa...ki efendimize bir metre yaklaştık o kalp ne oluyor bi bilseniz
    Cevapla
  • muhalif 2 yıl önce Şikayet Et
    maneviyat bir yana, oluşturduğu pazar bir yana bakalım sonu nereye varacak.
    Cevapla
  • alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Para lazım herhalde
    Cevapla
  • selman-bahane 2 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka sizin gibilere bu zihniyet yüzünden mubarek mekanlar nasip olmuyor
    Cevapla
  • İsimsiz kaptan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl yorum
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizden ricam, haber yaparken iyice tedkik edip sonra detaylı bir sekilde aciklama yapmaniz. Yaptığınız haberde sanki tüm dünya ulkelerine umre açılmış algısı var halbuki bu haber Suudi Arabistan ulkesi icerisinde olan bir kuralin guncellenmesine aittir. İnsanlari heveslendiriyorsunuz sonra gercegi ogrenince hayal kirikligina ugruyorlar. Ayrica bu habeler diyanet isleri baskanligini ve diger hac umre acentelerini de zor durumda birakiyor. Lutfen daha hassas olunuz.
    Cevapla
  • medine 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum size. Sadece bi güncelleme bu Türkiye hala yasaklı ülkeler arasında bi tek Endonezya'ya umre izni verildi ki vaka sayılarını 30.000' lerden 1500' lere kadar indirdikleri için. Darısı güzel ülkemin başına vesselam.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Kişi bilmediğini bilir onu irşat edersin Bilmediğini bilmez ono hiç birşey anlatamazsın Yazmaya değmez senin gibilere Allah’ın ayetlerinin karşisda durmak boykot etmek kinamak v.s Ebedi ceheneme otoban olur…yazik Tövbe et…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?
Son Dakika: Erdoğan'dan kritik kabul! Devlet Bahçeli ile görüşecek