Facebook'un eski veri bilimcisi: Ellerimde kan olduğunu hissettim

Facebook'ta 3 yıl boyunca veri bilimcisi olarak çalışan Sophie Zhang, şirket hakkında itiraflarda bulunarak, "Facebook'ta çalıştıktan sonra 'ellerinde kan' olduğunu hissettiğini söyledi.

Facebook'un eski veri bilimcisi: Ellerimde kan olduğunu hissettim
Facebook'un eski veri bilimcisi: Ellerimde kan olduğunu hissettim
GİRİŞ 13.10.2021 03:26 GÜNCELLEME 13.10.2021 03:29

Facebook'un eski ürün yöneticisi Frances Haugen'in geçen hafta yaptığı açıklamalardan sonra, Facebook'ta 3 yıl boyunca veri bilimcisi olarak çalışan Sophie Zhang da itiraflarda bulundu.

CNN'e konuşan Sophie Zhang, geçen yıl Facebook tarafından kovulduğunda şirketin nefret ve yanlış bilgiyle mücadele etmek için yeterince çalışmadığına inandığını ayrıntılarıyla anlatan bir notu ABD kolluk kuvvetlerine verdiğini söyledi.

Zhang, "Bir ABD kolluk kuvvetine olası cezai ihlallerle ilgili ayrıntılı belgeler sağladım. Anladığım kadarıyla soruşturma devam ediyor. Facebook'ta çalıştıktan sonra ellerimde kan olduğunu hissettim." dedi.

Zhang'ın Facebook hakkındaki iddialarının merkezinde, platformunun Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ülkelerde platformun kötüye kullanılmasıyla mücadele etmek için yeterince çaba göstermemesi yer alıyor. Facebook'un aylık aktif kullanıcılarının yüzde 90'ı ABD ve Kanada dışındaki ülkelerden oluşuyor.

CNN, FBI'a sorduğu Zhang'ın hangi bilgileri sağladığı veya hangi kuruma verdiği sorularına cevap verilmediğini de duyurdu.

KAYNAK: CNN INTERNATİONAL
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar