BioNTech'in kurucuları Türeci ve Şahin, Selanik'te Atatürk Evi'ni ziyaret etti

Almanya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Yunanistan'ın Selanik kentindeki Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

BioNTech'in kurucuları Türeci ve Şahin, Selanik'te Atatürk Evi'ni ziyaret etti
BioNTech'in kurucuları Türeci ve Şahin, Selanik'te Atatürk Evi'ni ziyaret etti
GİRİŞ 13.10.2021 21:42 GÜNCELLEME 13.10.2021 21:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Kovid-19'a karşı geliştirdikleri aşıyla tüm insanlığa önemli bir hizmette bulunan Türeci ve Şahin'in, bir etkinliğe katılmak üzere geldikleri Selanik'te ilk olarak Atatürk Evi'ni ziyaret etmek istedikleri belirtildi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in karşıladığı Türeci ve Şahin, Atatürk Evi'ndeki anı defterine şunları yazdı:

"Atatürk'ün doğduğu yeri ziyaret etmek, Türk kökenli bilim insanları olarak bizler için bir onurdur. Atatürk, modern Avrupa'nın öncü liderlerinden biri olarak özgür düşünce ve bilimin insanlık için taşıdıkları temel değeri anladı. 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' şeklindeki bilge sözüne tamamen katılıyoruz."

Atatürk'ün Selanik'te doğduğu ev müze olarak ziyaretçilere açık

1881'de dünyaya gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik'te doğduğu, çocukluk ve gençlik günlerinin bir kısmını geçirdiği tarihi ev, müze olarak ziyarete açık bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • AKINCI 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel eskiyalarin gönüllü kuklalari !
    Cevapla
  • mümin 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet, bunlarında kimlerden olduğu anlaşıldı net olarak...
    Cevapla
  • seko 2 yıl önce Şikayet Et
    ben bu adam a hic guvenmiyorum amerikan usagi bu amerika onay vericek bu da aşı kullanabilirsin diycek zavallı insanlarmiz da bizim türk yapti diye sevincek kör olmayin bu kadar
    Cevapla
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    kendi ata toprakları türkiye yerine yunanistana gitmesi güya kendilerine türk diyen bu iki insan için utanç vericidir
    Cevapla
  • Esra 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen türksünde ne gibi deģerli hizmetlerin oldu insanliģa DAYI.
    Cevapla
  • sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    modern avrupanın öncü liderlerinden demek ne demek ya uğur şahinin yahudi asıllı olduğu yönünde yeni bilgiler medyaya düşmeye başladı selanikte bulunmaları tesadüf değil
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketin insanının 23 ten sonra seferad yahudilerinin kendilerine türk, taşnak ermenilerininde kürt olarak yutturuldupundan haberi yok. okumayı araştırmayı bu milletin insanına beyinlerini içki, kumar ve zina ile uyuşturarak unutturdukları için artık gerçekleri belgeleri ile önlerine koysanda inandıramıyorsun. Bu millete Kurtuluş savaşı adı altında 632 yıllık bir devleti ve medeniyeti yıkanları kahraman diye gösterdiler. Milyonlar neden canını verdi? Hangi devlet için verdi? bu soruları soramaktan aciz nesiller yetiştirdiler 100 yıldır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı