En etkili Kovid-19 aşısı belli oldu

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından finanse edilen ve 458 yetişkin üzerinde yapılan çalışma sonucunda; destek doz almadan Kovid-19'a karşı en çok antikor üreten Moderna aşısı oldu.

GİRİŞ 14.10.2021 09:44 GÜNCELLEME 14.10.2021 15:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından finanse edilen anca şu ana kadar herhangi bir hakemli dergide yayımlanmamış çalışmada; ülkede kullanılan 3 aşı olan Pfizer, Moderna ve Johnson & Johnson (J&J) aşılarını mercek altına aldı.

Çalışma kapsamında hangi aşının takviye doz olarak uygulandığında daha etkili olduğu belirlendi.

Buna göre, orijinal olarak J&J ile aşılanmış kişilerde, antikor seviyeleri bir J&J güçlendiriciden sonra 4 kat, Pfizer güçlendiriciden sonra 35 kat ve Moderna güçlendiriciden sonra 76 kat arttı.

DESTEK DOZ OLMADAN EN ÇOK ANTİKOR ÜRETEN AŞI MODERNA OLDU

Aynı çalışmada başlangıçta Moderna aşısı alanların antikor düzeylerinin, başlangıçta Pfizer veya J&J alanlara kıyasla "uygulanan destekleyici aşıdan bağımsız olarak" daha yüksek olduğu belirtildi.

458 yetişkin üzerinde yapılan çalışma; takviye dozlardan 15 gün sonra antikor seviyelerini analiz ederek bu sonuçlara ulaştı.

YORUMLAR 6
  • anon 2 yıl önce Şikayet Et
    O yüzden Avrupada bazı ülkeler modernayı 30 yaş altı yasakladı, izlanda ise herkese yasakladı kalp iltihabı yüzünden......
    Cevapla
  • Matematik kurtarır 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna göre, orijinal olarak J&J ile aşılanmış kişilerde, antikor seviyeleri bir J&J güçlendiriciden sonra 4 kat, Pfizer güçlendiriciden sonra 35 kat ve Moderna güçlendiriciden sonra 76 kat arttı. NEYİ NEYLE ÇARPI, BÖLDÜNÜZ? 1 ney ki 76 kat neyini artmış.
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    En iyi aşı moderna olduğu için japonya hepsini toplatıp imha etti ve ardından moderna kullanımını ülkede yasakladı. Ah cahil japonlar ah
    Cevapla
  • doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    kendi aşılarını milletlre satacaklar.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin’in nüfusu 1.7 milyar vaka yok??? Modernamı kullanmışlar??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular