AB su kirliliğine karşı aşırı gübre kullanımına savaş açtı

Sulardaki aşırı nitrat oranının insan sağlığı ve ekosistemlere zararlı olduğu, su içeriğindeki oksijenin tükenmesine ve ötrofikasyona yol açtığı belirtilen AB Komisyonu, HAZIRLANAN BİR RAPOR İLEaşırı gübre kullanımına karşı savaş açtı.

AB su kirliliğine karşı aşırı gübre kullanımına savaş açtı
AB su kirliliğine karşı aşırı gübre kullanımına savaş açtı
GİRİŞ 15.10.2021 12:03 GÜNCELLEME 15.10.2021 12:03

AB Komisyonu tarafından, 2016-2019 dönemi verilerine dayalı olarak hazırlanan Nitrat Yönergesi’nin uygulanmasına ilişkin hazırlanan rapor açıklandı.

AŞIRI GÜBRE KULLANIMA KARŞI SAVAŞ

Nitratların sular için kirliliğe neden olduğu uyarılarına yer verilen raporda, sulardaki aşırı nitrat oranının insan sağlığı ve ekosistemlere zararlı olduğu, su içeriğindeki oksijenin tükenmesine ve ötrofikasyona yol açtığı kaydedildi.

Aşırı gübre kullanımının AB'nin birçok yerinde sorun olmaya devam ettiğine dikkat çekilen Raporda yer verilen bazı tespitler şöyle:

2016-2019 dönemi dikkate alındığında AB ülkeleri genelindeki yeraltı sularının %14,1'inde içme suyu için belirlenen nitrat konsantrasyon sınırının aşıldığı belirlendi.
Tarım kaynaklı kirlilikle mücadelede en büyük zorluklarla karşı karşıya olan AB ülkeleri arasında Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Macaristan, Letonya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya ve İspanya yer alıyor.
Bulgaristan, G. Kıbrıs, Estonya, Fransa, İtalya, Portekiz ve Romanya’nın tarım kaynaklı nitrat kirliliği riskine karşı önlem alması gerekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti