Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: Görüşmeye hazırım

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bağlantı sağlayacak Zengezur koridorunun açılacağı sinyalini verdi. Paşinyan ayrıca Türkiye ile görüşmek istediğini de söyledi.

Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: Görüşmeye hazırım
Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: Görüşmeye hazırım
GİRİŞ 15.10.2021 20:42 GÜNCELLEME 15.10.2021 20:43
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ ile ilgili yapılan anlaşmalardaki görevlerin yerine getirilmesinin bölgede kalıcı ve uzun vadeli barış için koşullar oluşturacağını bildirdi.

Paşinyan, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri liderler toplantısında çevrim içi yaptığı konuşmada, Karabağ meselesine değindi.

Ermenistan’ın Azerbaycan ile bölgesel iletişiminin açılması konusunda yakın gelecekte somut sonuçlar elde etmeyi umduğunu belirten Paşinyan, Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan’ın başbakan yardımcılarından oluşan üçlü grubun ulaşım kanallarının açılması için çalıştığını ve yakın gelecekte somut sonuçlar elde etmeyi umduğunu ifade etti.

Paşinyan, "Bu, Azerbaycan toprakları üzerinden Rusya ile kara yolu ve demir yolu bağlantısı, İran ile demir yolu bağlantısı sağlayacağımız anlamına geliyor. Azerbaycan da Nahçıvan ile bizim topraklarımız üzerinden demir yolu ve kara yolu bağlantısı sağlayacak." diye konuştu.

Paşinyan, Ermenistan’ın barışı tesis etmenin sembolleri ve araçları haline gelecek olan ulaşım bağlantısını açma senaryolarını desteklediğini bildirdi.

Ermenistan’ın bölgedeki bütün konularda çalışmaya hazır olduğunu belirten Paşinyan, Karabağ ile ilgili yapılan anlaşmalardaki görevlerin yerine getirilmesinin bölgede kalıcı ve uzun vadeli barış için koşullar yaratacağını vurguladı.

Karadeniz’de Zengezur heyecanıKaradeniz’de Zengezur heyecanı

TÜRKİYE İLE GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

Paşinyan, "Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmeye yönelik bir görüşmenin başlamasının da bu konuda katalizör rolü oynayabilecek bir diğer unsur olduğunu belirtmeliyim." dedi.

Ayrıca Paşinyan, bu bağlamda Rusya’nın da bu sürece tam destek vermeye hazır olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Paşinyan: Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırımPaşinyan: Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım

3 GÜN ÖNCE PUTİN'LE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Paşinyan, 12 Ekim'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüşmüştü. Paşinyan, görüşme öncesinde bölgedeki gelişmeleri "anahtar rol oynayan" Rusya'nın Devlet Başkanı Putin ile ele alacağını söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 55
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistani iran ve rusyanin himayesinden kurtarmak gerekir madem baris istiyorlar azerbaycan toprakkarida geri alindigina göre azerbaycaninda rizasi alinarak ermenistanla baris yapilmali gürcistan ve azerbaycana taninan kolayliklar ermenistanada taninarak türkiyeye bagimli hale getirilmeli
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapıları açmak için kıbrısı ön gösterebiliriz zenzeguru zaten açmak zorundalar karabağda boşuna toprak bırakmadık bi parçada olsa açmazlarsa orasıda alınmalı kapılar içinde kıbrıs türk cumhuriyetini tanısınlar ve terör örgütü barındırmamaları gerekiyor ülkelerinde
    Cevapla
  • Aydın daphan 2 yıl önce Şikayet Et
    Paşinyan akıllı bir işyapıyor Türkiye ile görüşmek Ermenistanın faydasına olur
    Cevapla
  • Terzi 2 yıl önce Şikayet Et
    "Bükemedigin eli öp" buna derler.
    Cevapla
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ile şattsız şurtsuz vede Ermeni soykırımı zırvasının doğru olmadığını kabul ederek vede Karabağdaki mayınların haritasınıda vermek vede koridorun açılması şartı ile vede diğer tali konuları kabul etmeniz koşuluyla görüşülebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!