Kremlin Sözcüsü Peskov'dan "Dünya beşten büyüktür" mesajı

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'nin yeniden yapılandırılmasına dair söylediği 'dünya beşten büyüktür' mesajı sorulduğunda, Türkiye liderinin söz konusu açıklamasının Türkçe olarak okumayı tercih edeceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Peskov'dan "Dünya beşten büyüktür" mesajı
Kremlin Sözcüsü Peskov'dan "Dünya beşten büyüktür" mesajı
GİRİŞ 19.10.2021 16:43 GÜNCELLEME 19.10.2021 16:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Angola ziyareti sırasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması gerektiği savını yineleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a soruldu.

DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR MESAJI

Kremlin'in, Rusya'nın beş daimi üyelerinden birisi olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması konusunda ne düşündüğü sorusu karşısında, "Bu mesele, daimi üyelerin ortak mutabakatına bağlıdır. Biliyorsunuz ki (Rusya) Devlet Başkanı (Vladimir) Putin, insanlığın önünde bulunan tüm sorunların tartışılması için daimi üyelerin toplanıp tüm sorunların ele alınması gerektiği girişiminde bulundu. Rusya'ya gelince, her şeyin (dünya düzenine dair tüm kuralların) yazılı olduğu Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne bağlılığını korumaktadır" dedi.

Bunun yanında Peskov, Erdoğan'ın kendisine iletilen sözlerinin hangi bağlam içerisinde kullanıldığını bilmediğini belirtti ve ekledi:

"Bu cümleyi kendim okumadım, sadece basında aktarılmış halini gördüm. Çevirinin ne denli düzgün yapıldığını bilmiyorum. Türkçe okuma becerisine sahibim, mutlaka (Türkçe açıklamaya) bakacağım."

ERDOĞAN'IN ANGOLA'DAKİ DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR MESAJI

Peskov, iyi derecede Türkçe biliyor ve diplomat olarak Türkiye'de görev yapmış biri.
Erdoğan, Angola ziyareti sırasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünya beşten büyüktür diyerek, küresel sistemdeki adaletsizliklere karşı mücadele ediyoruz. İnsanlığın kaderinin İkinci Dünya Savaşı'nın galibi bir avuç ülkenin insafına bırakılamayacağını, bırakılmaması gerektiğini savunuyoruz. Türkiye olarak, Afrika kıtasına yönelik batı merkezli oryantalist yaklaşımları reddediyoruz. Afrika kıtasındaki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz."

YORUMLAR 15
  • bla bla 2 yıl önce Şikayet Et
    "Bu mesele, daimi üyelerin ortak mutabakatına bağlıdır." yani dünya 5'tir demeye devam etmiş. birde defalarca söylenen lafı hiç duymamış gibi yapıp açıklamasına bakacagım felan filan demiş.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanın dunyada fitilini ateledigi en buyuk miras bomba bu ifadedir. Insallah ddunya duzeni yeniden kurulacaktır ve bundaki ilk tuğla başkanımıza ait olacaktır.
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    İşinize gelmiyor,,nasılsa 5 ülke bir araya gelip sadece çıkarlarınız uğruna karar veriyorsunuz,insanlar ölmüş size ne.. müslüman ölmüş size ne
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kıvılcım çakmak tamda bu iste..bu yavaş yavaş olgunlasacak inşallah.. bunun mimarı Türkiye olmuş olacak belki 5 yıl belki 50 yıl ama eninde sonunda dünyanın 5 ten büyük olduğu BM de düzelecek
    Cevapla
  • ALİ ER 2 yıl önce Şikayet Et
    II. Cihan Harbi'nin hala ÇİLESİNİ çeken ALMANYA da UYANMALI, O da DÜNYA 5'ten BÜYÜK " diyerek TÜRKİYE SAFINA katılıp, bu gerçek ÖZGÜRLÜK bayrağına omuz vermelidir.
    Cevapla
  • Dermanbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya diye bir Devlet yok,orasi Kagit üzerinde Devlet görünümlü isgal altindaki sirkettir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"