Çin'i kızdıran FETÖ'cü Enes Kanter'e ABD sahip çıktı

ABD'de FETÖ'ye maddi destek sağlayarak örgütü ayakta tutmaya çalışan FETÖ'cü basketbolcu Enes Kanter, Çin'in Tibet politikasını hedef alarak, kendisini "insan hakları savunucusu" diye göstermeye kalktı.

Çin'i kızdıran FETÖ'cü Enes Kanter'e ABD sahip çıktı
Çin'i kızdıran FETÖ'cü Enes Kanter'e ABD sahip çıktı
GİRİŞ 21.10.2021 16:51 GÜNCELLEME 23.10.2021 14:13
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Amerika'da Türkiye düşmanlığına soyunan ve kendi çapında lobi oluşturmaya çalışan FETÖ'cü Enes Kanter, Çin'in Tibet politikasını hedef alarak Devlet Başkanı Xi Jinping ve hükümetine "diktatör" dedi.

Sosyal medya hesapları Facebook, Twitter ve Instagram'dan eş zamanlı video paylaşan FETÖ'cü Enes, "Çin diktatörlüğü Tibet kimliğini ve kültürünü siliyor" dedi.

MÜSLÜMANLARA YAPILANLARA SESSİZ

Arkasına İsrail, Rum, Yunan, Ermeni ve ABD lobisini alan FETÖ'cü basketbolcunun, bugüne kadar ne İsrail'in zulmüne ne PKK/YPG'nin saldırılarına ne de Çin'in Doğu Türkistan politikasını eleştirdiği görülmedi. 

İŞİ GÜCÜ ŞOV YAPIP TARAFTAR TOPLAMAK

Türkiye'de 251 insanın şehit edildiği kalkışmayı yapan örgütün üyesi olduğunu unutan Enes, maçlara "Free Tibet" yazılı ayakkabılarla çıkınca Çin devletinin de tepkisini çekti.

PEKİN: DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin bugün düzenlediği basın brifinginde, FETÖ'cü Kanter'in dikkat çekmeye çalıştığını ve sözlerinin kâale almaya değmeyeceğini ifade etti.

ABD SAHİP ÇIKTI

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü ise, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "ABD, Çin'in bir oyuncunun Tibet'le ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle NBA'ye karşı eylemlerinden derin endişe duyuyor" ifadelerine yer verdi. ABD'li sözcü açıklamasının devamında, "İfade özgürlüğüne değer veriyor ve bu hakkı kullanan herkesi destekliyoruz" dedi.

"ADIM DUYULSUN" DİYE YAPMAYACAĞI ŞEY YOK

"İnsan haklarını savunuyorum" kisvesi altında ortalığı karıştırmaya ve nüfuzunu artırmaya çalışan FETÖ'cü basketbolcu, takımı Boston Celtics'i de zora sokmuş durumda.

TAKIMINI CİDDİ MADDİ KAYBA UĞRATTI

Zira Çin'in NBA yayıncısı Tencent Sports, Boston Celtics'in maçlarını yayınlamayacağını duyurdu. Bu da Yeşil-Beyazlı ekibinin ciddi manada maddi kayba uğrayacağını gösteriyor.

ÇİN'DE HALK TEPKİLİ

Çin'in popüler mesajlaşma uygulaması Weibo'da NBA maçlarının kesitlerini yayınlayan hesaplar, Boston ve Enes Kanter ile ilgili içerikleri yayınlamayı durdurdu.

615 bin takipçiye sahip bir hesap, "Anavatanımızın onurunu zedeleyen her türlü davranışa kararlılıkla direneceğiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 79
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Enes efendi tibeti anıyor, ama kendi ırkından olan uygurları es geçiyor... Kimliğini yine göstermiş oluyor
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin hocam fetöş ermeni tohumu. Seninde ne olduğun belli değil.
    Cevapla
  • omerex 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün donlarından yapılma ayakkabıyla ayı showu yapıyor hayvan!!
    Cevapla
  • Ayısigi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ona o ayakkabiyi kim verdi her halde ozel olarak yaptirmadiysa
    Cevapla
  • Armağan Çınarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada kişi başına en çok cami düşen ülke cin
    Cevapla
  • devenin kramponları 2 yıl önce Şikayet Et
    yok öyle birşey. çinde bir buçuk milyar insan var nasıl oluyor saçmalama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan ateşkes açıklaması
Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama