NATO planından Karadeniz çıktı!

NATO’nun Rusya’ya karşı caydırıcılığını artırmayı amaçlayan yeni planından Karadeniz çıktı. Medyaya sızan “gizli” stratejide, Rusya’nın Baltıklar ve Karadeniz’de eş zamanlı saldırısına karşı hazırlık hedefleniyor.

NATO planından Karadeniz çıktı!
NATO planından Karadeniz çıktı!
GİRİŞ 22.10.2021 13:27 GÜNCELLEME 22.10.2021 13:27
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yeni stratejinin ABD’nin Avrupa’nın çevresinde Karadeniz’e kıyıdaş ülkelerle ilişkileri geliştirme siyasetiyle uyumlu olduğu görüldü.

uzey Atlantik Paktı’nın (NATO) Avrupa üzerinde artan Rusya tehdidine yönelik geniş kapsamlı, caydırıcılığı artırmayı hedefleyen gizli planı basına sızdı. “Gizli” plan dün başlayan ve bugün sürecek Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde ifşa oldu.

Reuters’ın haberine göre NATO savunma bakanlarının, birden fazla cephede herhangi bir olası Rus saldırısına karşı savunmak için yeni bir ana plan üzerinde anlaşmaya varmaya hazır olduğu bildirildi. Planın, ABD’nin Çin’e odaklandığı bir dönemde NATO’nun Rusya üzerinde baskı ve caydırıcı bir unsur olmasını sağlayacağı değerlendiriliyor. Planda Baltıklar-Karadeniz ekseninin öne çıktığı görülüyor.

EŞ ZAMANLI SALDIRIYA HAZIRLIK

Sızan strateji belgesinin, mevcut NATO bölgesel savunma planlarının ötesine geçiyor. Planla Baltık ve Karadeniz bölgelerinde, nükleer silahlar, uzayda bilgisayar ağlarının hacklenmesi de dahil olmak üzere herhangi bir eş zamanlı saldırıya hazırlık hedefleniyor.

ÇEVRE ÜLKELERLE ARTAN İLİŞKİ

ABD’nin son dönemde Karadeniz’e kıyısı olan Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelerle askeri ve savunma işbirliğini geliştirdiği biliniyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin NATO toplantısı öncesinde Kiev, Bükreş ve Tiflis’i kapsayan bir ziyaret gerçekleştirmişti. Washington’ın son yıllarda Avrupa’nın çevresindeki Polonya, Litvanya, Norveç gibi ülkelerle ilişkileri geliştirdiği de biliniyor.

ABD'NİN FAALİYETLERİ ARTTI

Son dönemde ABD, Polonya, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Karadeniz’de hava ve deniz gözlem faaliyetlerinde bulunuyor. Bu faaliyetler sırasında ABD ve Rus unsurları karşı karşıya geliyor. Son olarak, önceki gün Rus Su-30 savaş uçakaları, 2 ABD B-1B tipi bombardıman uçağına Karadeniz semalarında önleme yapmıştı.

İNGİLTERE UKRAYNA'YA FÜZE SATACAK

İngiltere’nin, Rusya ile Donbas bölgesinde gerilim yaşayan Ukrayna’ya füze satacağı açıklandı. İngiliz Times gazetesinin haberine göre Londra, Kiev’e karadan karaya ve savaş uçakları için füze tedariğinde bulunacak.

Ukrayna’ya satılacak mühimmatı, İngiliz savunma şirketi MBDA’nın ürettiği Brimstone füzeleri olduğu kaydedildi. Hatırlanacağı üzere Haziran ayında Rus savaş gemileri, Karadeniz’de seyreden İngiliz savaş gemisi HMS Defender’a, kara sularını ihlal gerekçesiyle uyarı ateşi yapmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 23
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizmin/Üst aklın "TÜRKİYE'Yİ ÇEVRELEME AMACIYLA" Ukrayna konusunda gerginlik yaratıp Türkiye'ye "Sen zaten NATO'da bizlesin" emrivakisinden /Rusya ile aramızı bozmaya çalışması sonrası, İran ile ilişkilerimizi de baltalama amacıyla yapılan faaliyetlere de hız verildi. Türkiye Rusya/ İran arasını bozmaya yönelik daha çok eylem sahneye sürülecek..
    Cevapla
  • Erden 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO'nun Rusya'ya karşı hiç bir caydiriciligi olamaz.Hepsi boş muhabbet.Bugün Rusya kalkacak polonyayi işgal edecek.Bu NATO unsurları tek bir mermi sıkamazlar Rusya'ya karşı.
    Cevapla
  • deli kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    nato ve rusya danışıklı döğüş yapıyorlar,, 2023 teki özgürlüğümüzü dizginlemek ve yok etmek için kendi aralarında kayıkçı kavgası yapıyor gibi görünüp,, zamanı gelince hepsi beraber güzel ülkem olan türkiyeye saldıracaklar dikkat
    Cevapla
  • R.BAYRAM 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hazırlıkların tümü bize karşıdır.
    Cevapla
  • Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    suriyeyi karıştırdı. akdenizi karıştırdı yunana destek vererek adalar denizini karıştırdı. ülkemizin bir tek ateşe atamadıkları yeri karadeniz orayıda yapmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı