ABD Çin'i tehdit etti: Bu konuda sözümüz var

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın dün akşam Tayvan konusundaki değerlendirmesine açıklık getirerek ABD'nin Tayvan politikasında bir değişiklik olmadığını duyurdu.

ABD Çin'i tehdit etti: Bu konuda sözümüz var
ABD Çin'i tehdit etti: Bu konuda sözümüz var
GİRİŞ 22.10.2021 22:31 GÜNCELLEME 22.10.2021 22:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD Başkanı Biden'ın dün katıldığı forumda, Çin'in Tayvan'a girmesi durumunda ABD'nin Tayvan'ı savunup savunmayacağının sorulması üzerine "Tabii ki savunacağız, bu konuda verilmiş sözümüz var." sözlerine açıklama getirdi.

Biden'ın bu sözleriyle herhangi bir politika değişikliğini kastetmediğini vurgulayan Psaki, "Tayvan ile olan savunma ilişkimiz Tayvan İlişkileri Kanunu kapsamında sürmektedir. Bu kanun çerçevesinde ABD, Tayvan'a yardım etmeyi ve kendi savunma kabiliyetini geliştirmesini sürdürmeyi taahhüt etmektedir." ifadelerini kullandı.

Psaki, ABD'nin Suriye'de Esed rejimine yaklaşımında bir değişiklik olup olmayacağının sorulması üzerine, "ABD'nin Esed rejimine yönelik duruşunda hiçbir şey değişmedi." açıklamasını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd koskoca Çin ile Tayvan uğruna kapsamlı bir savaşa giremez ... boşuna abd ye güvenmeyin abd en fazla destek verir tayvana oda sınırlı olur sonuçta tayvan dev gibi Çin karşısında çok fazla şansı olmaz... Çin tayvana saldirmamasinin sebebi abd veya Tayvan çekingesi değil sadece tayvani yense kendi topraklarına katsa bile uğrayacağı ekonomik yaptırımlar Çin devletini diz çöktürür.. hiç bir ülke dünyada bir çok devletin yaptirimina basindada abd olduktan sonra dayanamaz eninde sonunda ekonomisi çöker... bir örnek rusya Ukrayna ya korktuğu için değil dünyanın tepkisinden çekindiği için saldırmaz...bunun gibi..
    Cevapla
  • Kaan Çağlayan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin hiç ummadığı bir anda asıl darbeyi Kuzey Kore'den yiyecek
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve nato da gürcistana söz verdi yari yolda biraktilar Ukraine yi yari yolda biraktilar tayvani da yari yolda birakacaklar bunlara güvenme tayvan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?