Putin, ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımlarını hafifletmek için İsrail'den yardım istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, İsrail Başbakanı'ndan Esed yönetimine yaptırımları hafifletmesi için ABD yönetimine arabuluculuk yapmasını istediği iddia edildi

Putin, ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımlarını hafifletmek için İsrail'den yardım istedi
Putin, ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımlarını hafifletmek için İsrail'den yardım istedi
GİRİŞ 28.10.2021 12:48 GÜNCELLEME 28.10.2021 12:51
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD merkezli haber sitesi Axios muhabiri Barak Ravid'in İsrailli yetkililere dayandırdığı bilgiye göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'ten Biden yönetimini, Rus şirketlerinin ülkenin yeniden inşasında yer almasına izin vermek için Suriye'ye yönelik yaptırımların bir kısmını hafifletmeye teşvik etmesini istedi.

Putin'in geçen Cuma günü Soçi'de yaptığı görüşmede Bennett'e bazı Rus şirketlerinin ABD yaptırımlarından etkilenmek istemedikleri için Suriye'de iş yapmaktan korktuklarını söylediği iddia edildi.

İsrailli yetkililer, Putin'in Rus gelirlerini artırmak ve Suriye ekonomisindeki etkisini artırmak için Rus şirketlerinin Suriye'deki büyük yeniden yapılanma projelerinin çoğunu satın almasını istediğini söyledi.

Rusya, İsrail'den yardım talebinde bulundu!Rusya, İsrail'den yardım talebinde bulundu!

Yetkililere göre Ruslar, yaptırımların olduğu gibi devam etmesinin İran şirketlerinin büyük projeleri tekellerine almalarının ve böylece İran'ın Suriye'deki etkisini artırmanın yolunu açtığını savunuyorlar.

Kaynak, Rusların, İsrail'in İran'ın Suriye'deki kontrolünü zayıflatma konusundaki çıkarlarının Bennett hükümetini Biden yönetimini yaptırımları hafifletmeye zorlamaya teşvik edeceğini umduğunu belirtti.

Rusların, Suriye'de ilerlemenin yollarını tartışmak için Rusya, İsrail ve ABD'nin ulusal güvenlik danışmanlarıyla üçlü bir toplantı yapmaya çalıştıklarını, İsrailli yetkililerin bu fikri iki tarafla tartıştıklarını söylediklerini vurguladı.

ABD medyası daha önce ABD Başkanı Joe Biden yönetimini Esad yönetimini baskı altına alma yönündeki Amerikan yaklaşımından vazgeçmekle suçlamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    nasil sistem ise hepsi ayni yere hitmez ediyor cin rusya usa terør nato hepsi ayni yere ve sonuc da hepsinin ortak hedefi turkiye hele bu kalles rusya butun araplari herkesi satti
    Cevapla
  • @ahmetham 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyanın! Ve artık fark edin ki! Karşımızda insanlar yok!.. Cennetten kovulan o mel'un var!.. İnsanın fıtratını bozmak isteyen! İnsanı ve yeryüzünü tümüyle dönüştürmek isteyen! Şeytan diyor ki; “..onlara muhakkak emredeceğim de Allah’ın yarattıklarını değiştirecekler." (Nisâ-119)
    Cevapla
  • Uğur ur 2 yıl önce Şikayet Et
    İran ise, kuzey kore vasıtasıyla rusyaya baskı yaptı ki esad ile israil ilişkileri geliştirmesin...Ben de diyorum ki topunuz gelin hayvanlar...arı kovanına meşale nasıl sokulurmuş canlı izleyin...İnşAllah...
    Cevapla
  • Masaj 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer doğruysa vay Rusya’nın haline….. Suriye rusyayı, Afganistan amerkanın batırdı
    Cevapla
  • Elazigli 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay gariban Putin ne halle düstün izinsiz artik yatagada gidemezsi yazik oldu sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?