BAE'den Lübnan'daki vatandaşlarına acil çağrı: Ülkeye dönün

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ile Lübnan yönetimleri arasında yaşanan diplomatik kriz üzerine, Lübnan'daki vatandaşlarını en kısa sürede ülkeye geri dönmeye çağırdı.

BAE'den Lübnan'daki vatandaşlarına acil çağrı: Ülkeye dönün
BAE'den Lübnan'daki vatandaşlarına acil çağrı: Ülkeye dönün
GİRİŞ 31.10.2021 21:44 GÜNCELLEME 31.10.2021 21:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin Yemen'le ilgili Riyad yönetimini eleştiren açıklamaları üzerine, Lübnan'daki Büyükelçisi'ni geri çağıran BAE'den yeni bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında BAE, Lübnan'daki vatandaşlarını en kısa sürede ülkeye çağırdı.

Açıklamada, yaşanan son olaylar ile BAE'li diplomatların geri çekilmesi ve Lübnan'a seyahat yasağı kararının ardından bu çağrının yapıldığı ifade edildi.

BAE vatandaşlarının ülkelerine geri dönmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı ve geri dönmek isteyenlere yardımcı olmak adına tüm imkanların seferber edileceği aktarıldı.

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin Yemen'le ilgili Riyad yönetimini eleştiren açıklamaları üzerine Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt ve BAE, Lübnan'daki büyükelçisini geri çağırmıştı. BAE ayrıca vatandaşlarına Lübnan'a seyahat yasağı getirmişti.

LÜBNAN ENFORMASYON BAKANI'NDAN RİYAD'A YEMEN SUÇLAMASI

Kardahi, daha önce katıldığı ve 27 Ekim'de yayınlanan bir televizyon programında Husiler ve Yemen'e ilişkin soru üzerine Riyad'ı suçlayıcı ifadeler kullandığı bir değerlendirmede bulunmuştu.

"Hizbullah gibi Husilerin de silahlı bir örgüt olarak kendi toprağını savunduğunu düşünüp düşünmediğine" ilişkin soruya Kardahi, "Tabii ki toprağını koruyor. Şahsi görüşüm, Yemen'de bu savaşın sona ermesi gerekiyor. Savaş uçaklarıyla evler, binalar, köyler ve şehirler saldırılara maruz kalıyor." yanıtını vermişti.

Enformasyon Bakanı Kardahi'nin bu ifadeleri üzerine Başbakan Necib Mikati, yazılı açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, Kardahi'nin bakanlık görevine başlamadan önce bir televizyon programında Yemen'le ilgili bazı ifadeler kullandığı, bunun hiçbir şekilde mevcut konumunu yansıtmadığı belirtilmişti.

Kardahi'nin açıklamalarının reddedildiği vurgulanırken söz konusu ifadelerin hiçbir şekilde Lübnan'ın Arap ülkeleri ve özellikle Suudi Arabistan ile olan siyasetini yansıtmadığı kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    bu capsizlara noldu boyle...
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayların arkasında siyonistler ve emperyalistler olduğunu düşünüyorum. Bae ürdün lübnan İngilizlerin etki alanında. Üst düzeydekiler kimlerin üniversitesinde okuduğu açık ve net ortada. İngiliz fransız kolejleri zulumler getirdi.
    Cevapla
  • Gakko 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler cephe aldı lübnana karşi adam doğru söylüyor yemendeki zulmü sudi misir ve bae başlatti
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Katar ı yiyemedik, bari Lübnan ı yiyelim dediler. Türkiye onada yardım edecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek