Ev hapsindeki başbakandan darbe yapan askerlere çağrı

Ev hapsinde olan Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, ülkenin 24 Ekim'deki haline geri getirilmesi gerektiğini belirtti.

Ev hapsindeki başbakandan darbe yapan askerlere çağrı
Ev hapsindeki başbakandan darbe yapan askerlere çağrı
GİRİŞ 01.11.2021 23:48 GÜNCELLEME 01.11.2021 23:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sudan Enformasyon Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hamduk, Troyka ülkelerinin (ABD, Norveç, İngiltere) Hartum Büyükelçileriyle bir araya geldi.

Hamduk, görüşmede, ülkede yaşanan krizin çözümünün ilk adımının gözaltına alınan bakanların serbest bırakılması ve Bakanlar Kurulu'nun çalışmalarına geri dönmesi olduğunu söyledi.

Abdullah Hamduk, hükümetinin ve geçiş kurumlarının meşruiyetini de tanıdığını ifade etti.

25 Ekim'de ordu tarafından alınan kararlar doğrultusunda hiçbir düzenlemede taraf olmayacağının altını çizen Hamduk, "Durum, 24 Ekim'deki haline geri getirilmelidir." dedi.

Hamduk, Sudan halkına verdikleri destek ve geçiş hükümetinin meşruiyetini tanıdıkları için Troyka ülkelerine teşekkür etti.

Troyka ülkelerinin büyükelçileri de kriz çözme çabalarını sürdürmek için 2 Kasım'da ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman'ın Hartum'a geleceğini bildirdi.

Sudan'da 25 Ekim sabahı Başbakan Abdullah Hamduk ile çok sayıda siyasetçi gözaltına alınmış, ertesi gün Hamduk'un serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini, Egemenlik Konseyi ve kabinenin feshedildiğini, Sudan'daki tüm kesimleri temsil edecek teknokrat bir hükümet kurulacağını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • 543 2 yıl önce Şikayet Et
    lanet olsun sudana sürekli müdahale eden alçak dünya beyaz batı ajanları firavunlarına afrika halkının sömürgecilere işgalcilere karşı uyanmamasına tam tersi batı kuklası olmalarınada lanet olsun gerekki beyazlardan nefret edeler ama tam tersi oluyor kandırılıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!