İsrail Başbakanı ile Bahreyn Veliaht Prensi ilk kez görüştü

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Tel Aviv ile Manama arasında varılan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması sonrası ilk defa Bahreyn Veliaht Prensi Selman Bin Hamed Al Halife ile bir araya geldi.

İsrail Başbakanı ile Bahreyn Veliaht Prensi ilk kez görüştü
İsrail Başbakanı ile Bahreyn Veliaht Prensi ilk kez görüştü
GİRİŞ 02.11.2021 16:30 GÜNCELLEME 02.11.2021 16:30

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Naftali Bennett ile Bahreyn Veliaht Prensi Selman Bin Hamed Al Halife’nin İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) bir araya geldi.

İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Söz konusu görüşmenin "tarihi" olarak nitelendirildiği açıklamada, "BM İklim Değişikliği Konferansı'nın oturum aralarında Başbakan Bennett, Veliaht Prens ve Bahreyn Krallığı Başbakanı, Ekselansları Selman Bin Hamed Al Halife ile bir araya geldi." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

15 Eylül 2020'de "ilişkileri normalleştirme anlaşması" imzalanmıştı

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de iki ülke arasındaki normalleşmenin ardından ilk defa 30 Eylül’de Bahreyn’e resmi ziyarette bulunmuştu.

Tel Aviv ile Manama yönetimleri arasında 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle "ilişkileri normalleştirme anlaşması" imzalanmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında