Nikos Dendias'tan dikkat çeken Türkiye açıklaması!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın Türkiye ve Türk toplumu ile yapıcı bir diyalog istediğini belirtti.

Nikos Dendias'tan dikkat çeken Türkiye açıklaması!
Nikos Dendias'tan dikkat çeken Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 03.11.2021 21:04 GÜNCELLEME 03.11.2021 21:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Slovenyalı mevkidaşı Anze Logar ile Atina'da bir araya gelen Dendias, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunanistan-Slovenya ilişkilerinin yanı sıra Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Türkiye ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

Dendias, Yunanistan'ın, Türkiye'ye ve Türk halkına yönelik art niyeti olmadığını savunarak, "Yunanistan, Türk toplumu ile diyalog arzulamaktadır. Çünkü Türk toplumunun büyük bir kısmının hala Avrupa ile entegrasyonu ve farklı bir süreci umduğuna inanmaktadır" diye konuştu.

Yunanistan'ın yapıcı bir tavır sergilediğini öne süren Dendias, Avrupa Birliği'nin (AB) de AB'ye üye olmak isteyen ya da AB ile iyi ilişkiler kurmak isteyen ülkelere, uluslararası hukuk ve Avrupa müktesebatına saygı duymaları gerektiğine dair net bir mesaj vermesi gerektiğini ileri sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Birrr dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun bir bel altı msj olarak algılamak gerekir onların istediği ve kast ettiği Türk toplumu değil Türk gibi görünen ihanet toplumu çünkü Reisi istemediklerinden anlamamız gerekir
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    madem ki gerçekten istiyorsanız Türkiye Büyük devlet gelsin başbakanın...... bizim reisin kapısı açık. ...oradan esmeyle burada bir şey olmuyor... reis size güzel bir nasihat eder komşu komşunun külüne muhtaçtır. batının verdiği gaz bir gün biter ...sonra ekmek su bulamassiniz. filan der..
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    AB nin ac rezilleri halkini doyurmaya ve 360 milyar euro borcu ödemenin yollarini bul baskaq yerlere burunu sokma
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet AKILLANMIŞ. Akdeniz de Gaz veya Petrol BULSAK, çıkarmak için BİZLE iyi geçinmeminiz lazım olduğunu nihayet anladınız. BU HİDROKARBON fiyatlarının arttığı BİR DÖNEMDE HAZİNE kıymetinde ve bu hazineye giden yol bizden geçiyor
    Cevapla
  • Sezai kılıç. 2 yıl önce Şikayet Et
    Eleftiros tiposta geçen yaz.Geç bunları.ben şahsen intikam istiyom. Bakınız kurtuluş savaşındaki yunan katliamları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı