NATO eski Genel Sekreteri: Putin bana 'Rusya'yı da NATO'ya alın' dedi

NATO'nun eski Genel Sekreteri George Robertson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkenin başına geçer geçmez NATO'ya katılma niyetini kendisine ilettiğini söyledi.

GİRİŞ 05.11.2021 06:01 GÜNCELLEME 05.11.2021 08:52
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

CNN muhabiri Michelle Kosinski ve MI6 eski şefi Richard Dearlove tarafından yayınlanan bir programa katılan NATO'nun eski Genel Sekreteri George Robertson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile aralarında geçen ve Rus liderin NATO'ya katılma niyetiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"BİZİ NE ZAMAN NATO'YA DAVET EDECEKSİNİZ?"

NATO'da 1999-2003 yılları arasında genel sekreter olarak görev yapan Robertson, 2000 yılında Rusya'da devlet başkanı olan Putin ile yaptığı bir görüşmede neler konuştuklarını şu cümlelerle anlattı:

"Putin dedi ki: 'Bizi ne zaman NATO'ya katılmaya davet edeceksiniz?' Ve ben şöyle cevap verdim: 'Eh, insanları biz davet etmiyoruz. NATO'ya katılın, NATO'ya katılmak için önce başvurmalısınız.' Ve o da dedi ki: 'Önemli olmayan pek çok ülke ile aynı çizgide değiliz'"

Robertson'a göre Putin, "Önemli olmayan pek çok ülke ile aynı çizgide değiliz" ifadesiyle, NATO için "sırada beklemek istemediklerini" ima etti.

George Robertson (solda) Vladimir Putin (sağda)

İngiliz The Guardian gazetesi de Putin'in 2000 yılında iktidara gelmesinden kısa süre önce BBC ile söyleşisinde, NATO'ya olası katılımı reddetmediğini hatırlattı. Putin, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Rusya'nın görüşlerinin eşit bir ortak olarak dikkate alınması halinde" ittifaka katılabileceklerini ve "NATO'yu bir düşman olarak görmekte zorlandığını" belirtmişti:

"Rusya, Avrupa kültürünün bir parçasıdır. Ülkemi, Avrupa'dan ve genellikle 'uygar dünya' diye andığımız şeyden izole bir halde düşünemiyorum."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • soner 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya natoya girerse düşman kim olacak :D
    Cevapla
  • Caykovski 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam dalga geçmiş natoyla :)))))
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    putin dalga gecmiş nato zaten rusyaya karşı kuruldu.
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin .Mihail gorbaçov olmaya aday
    Cevapla
  • sebo 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın natoya ihtiyacımı var ? adamlar supersonic silahlar üretiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar