Rus ajanı Berlin'de ölü bulundu! Almanya soruşturma yapamadı

Berlin’deki Rus Büyükelçiliği’nde ikinci katip olarak görevli bir kişi ölü bulundu. Alman medyası elçilik binasından kaldırıma düştüğü sanılan kişinin Rus iç istihbarat servisi FSB’nin casusu olduğunu yazdı.

Rus ajanı Berlin'de ölü bulundu! Almanya soruşturma yapamadı
Rus ajanı Berlin'de ölü bulundu! Almanya soruşturma yapamadı
GİRİŞ 06.11.2021 07:22 GÜNCELLEME 06.11.2021 07:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya’da, Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği önünde 19 Ekim’de bir Rus diplomatın ölü bulunduğu iddia edildi. Spiegel dergisinin haberinde, Berlin polisinin, 19 Ekim günü saat 07.20’de Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği önündeki yaya kaldırımında bir ceset bulduğu belirtildi.

Haberde Behren Caddesi’ndeki elçilik binasının üst katından düştüğü sanılan 35 yaşındaki diplomatın, 2019’dan beri büyükelçilikte ikinci katip olarak akredite olduğu kaydedildi. Rus Büyükelçiliği’nin diplomatın cesedinde otopsi yapılmasına izin vermediği belirtilen haberde, ölen kişi diplomatik statüye sahip olduğu için Alman savcılığının ölümle ilgili soruşturma yapamadığı ifade edildi.

Haberde, diplomatın cesedinin Rusya’ya götürüldüğü bilgisi paylaşılarak, Rus Büyükelçiliği’nin de olay hakkında “trajik bir kazadan” söz ettiği ve “etik sebeplerle” yorum yapmadığı kaydedildi. Geçen ağustos ayında İngiltere’nin Berlin’deki büyükelçiliğinin bir çalışanı, Rusya adına ajanlık yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ajanlar arası savaş çok çetin geçiyor. İnternet insanlığa rahmet oldu. Zalimlere yıkım oldu zaten yok olmaya mahkumdur zalimler topluluğu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti