Pentagon ile Lockheed Martin arasında F-22 anlaşması

ABD'nin müttefikleri dahil kimseye satmadığı F-22 Raptor uçağ için, Lockheed Martin ile Savunma Bakanlığı (Pentagon) arasında 10.863 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.

GİRİŞ 06.11.2021 16:57 GÜNCELLEME 08.11.2021 11:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Lockheed Martin Corporation'ın F-22 Raptor Geliştirme ve Sürdürme Program Ofisi için, 10.8 milyarı aşan bir sözleşme imzalandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri sözleşmesinin kazananı olaran F-22'lerin üretici Lockheed Martin gösterilirken, "Fort Worth, Teksas'taki Lockheed Martin Corporation, F-22 Programı Raptor Geliştirme ve Sürdürme (ARES) için 10.863 milyar dolarlık bir sözleşme verildi" ifadelerine yer verildi.

Sözleşme, modernizasyon donanım kiti tedariki ve yükseltmeler, iyileştirmeler ve düzeltmeler gibi hizmetlerin yanı sıra performansa dayalı lojistik hizmetler de dahil olmak üzere F-22 Raptor jetini sürdürmek ve modernize etmek için gerekli malzeme ve hizmetler için destek sağlayacak.

ABD'NİN KİMSEYE SATMADIĞI SAVAŞ UÇAĞI

Lockheed Martin'in geliştirdiği F-22 Raptor, hava üstünlüğü için tasarlanan tek koltuklu, çift motorlu, gizli taktik savaş uçağıdır. Her türlü hava hedefinin saldırının yanı sıra, kara saldırıları, elektronik harp ve istihbarat yeteneklerine de sahiptir.

ABD Hava Kuvvetleri başlangıçta toplam 750 jet satın almayı planlamıştı. Ancak program, F-35 Müşterek Taarruz Uçağının geliştirilmesiyle oluşan yüksek maaliyetler, ihracat yasağı ve uçuş yasakları nedeniyle 2009 yılında 187 operasyonel uçağa indirildi.

Amerika'nın en yakın müttefiklerine bile satmadığı savaş uçağı, uzmanlara göre mevcut uçaklara nazaran en iyi savaş uçağıdır.

Bu uçak düşman hava sahasına sızmak ve birden fazla hedefi yok etme görevlerini ifa etmek üzere tasarlandı.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 7
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçağın ana rakibi RUS ve ÇİN savaş uçağı SU-57/J 20 bu uçağın servis tavanı üstüne çıkıp taarruz edebiliyor muş? F 35 gibi bu da FASARYA...
    Cevapla
  • Ağır zaman 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail e satmıştır...! Gün gelecek bu uçakların oyuncaktan farkı kalmayacak...!
    Cevapla
  • Desibel 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerek yok abd satamadığı silahları Türkiye düşmanlarına ücretsiz veriyor bize sat keş diyoruz yok ama çıkartırız onlar versin bizde para vermeden Suriye den alırız
    Cevapla
  • Salih vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen para verelim ABDye belki bu ucakı verirler ? F35 leri alamadık
    Cevapla
  • başka da var 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin kimseye satmadığı daha onlarca uçak var. A-10 thunderbolt mesela. Piyade yakın destek ağır zırhlı yavaş uçan bir ank avcısı. Gerçi yüksek irtifadan insasızca güvenli olarak binlerce kilometre öteden tank vuran dronelar varken çok demode oldu ama ABD hem kendi hala kullanıyor hem de kimseye satmıyor ne ayaksa. Belki de rusyanın elindeki binlerce tankı droneların yeterince hızla ve sayıda yok edemeyeceğinden falan korkuyordur. Ötekiler genelse sayısı az, deneysel ve prototip uçaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman