ABD’ye iade edilen Çinli casusa rekor ceza talebi

ABD'de faaliyet gösteren havacılık şirketlerinin sırlarını çalan Çinli istihbarat subayı Xu Yanjun’u Belçika'da 2018 yılında yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

ABD’ye iade edilen Çinli casusa rekor ceza talebi
ABD’ye iade edilen Çinli casusa rekor ceza talebi
GİRİŞ 06.11.2021 23:24 GÜNCELLEME 06.11.2021 23:27

ABD Adalet Bakanlığı, Çinli casusun 60 yıl hapis cezası ile yaklaşık 5 milyon dolar para cezasıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Son dakika gelişmesinin ayrıntıları haberimizde...

Çinli istihbarat subayı Xu Yanjun, 2018 yılında Belçika'da gözaltına alınmış ve ABD'de faaliyet gösteren havacılık şirketlerinin sırlarını çaldığı gerekçesiyle yargılanmak üzere ABD'ye iade edilmişti.

60 YIL HAPİS İSTEMİ

ABD Adalet Bakanlığı, ekonomik casusluk ve ticari sır hırsızlığıyla ilgili 5 suçlama yöneltilen Xu'nun 60 yıl hapis cezası ve yaklaşık 5 milyon dolar para cezasıyla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Xu'nun Çin Devlet Güvenlik Bakanlığının Jiangsu şubesinin kıdemli bir üyesi olduğu ifade edildi. Xu'nun 2013 yılından bu yana ABD merkezli birkaç havacılık şirketinde çalışanlardan bilgi sızdırmakla suçlandığı belirtildi.

Öte yandan, daha önce söz konusu suçlamaların hiçbir dayanağı olmadığını söyleyerek reddeden Pekin yönetimi gelişmeler hakkında henüz kamuoyuna açıklama yapmadı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?