Lübnan İslam Konseyi uyardı: Kardeşlik ilişkileri bozulabilir

Lübnan'da Sünni alimlerin oluşturduğu Yüksek İslam Şeriat Konseyi, Körfez ülkeleriyle bir süredir devam eden diplomatik kriz nedeniyle Arap ülkeleriyle kardeşlik ilişkilerinin bozulabileceği tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Lübnan İslam Konseyi uyardı: Kardeşlik ilişkileri bozulabilir
Lübnan İslam Konseyi uyardı: Kardeşlik ilişkileri bozulabilir
GİRİŞ 07.11.2021 11:54 GÜNCELLEME 07.11.2021 11:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Konsey, başkent Beyrut'ta Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan başkanlığında Fetva Kurumunda düzenlenen toplantının ardından bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Arap kardeşlerine yönelik tekrar eden ve kasıtlı açıklamalarla Lübnan'ı Arap kimliğinden koparmaya ve bu kimliği yıpratmaya çalışanların olduğu kaydedildi.

"Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyindeki kardeşlerimize takdir ve minnetlerimizi iletmek yerine bazı yetkililer onlara taş atmak için yarışıyor." ifadesi kullanılan açıklamada, Lübnan'ın Körfez ülkeleriyle arasında bir süredir devam eden diplomatik kriz nedeniyle Arap ülkeleriyle kardeşlik ilişkilerinin bozulabileceği tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.

LÜBNANLI BAKANDAN RİYAD'A "YEMEN" SUÇLAMASI

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi, daha önce katıldığı belirtilen ve 27 Ekim'de yayınlanan bir televizyon programında, Suudi Arabistan'a yönelik Yemen'deki tutumu nedeniyle suçlayıcı ifadeler kullanmıştı.

"Hizbullah gibi Husilerin de silahlı bir örgüt olarak kendi toprağını savunduğunu düşünüp düşünmediğine" ilişkin soruya Kardahi, "Tabii ki toprağını koruyor. Şahsi görüşüm, Yemen'de bu savaşın sona ermesi gerekiyor. Savaş uçaklarıyla evler, binalar, köyler ve şehirler saldırılara maruz kalıyor." yanıtını vermişti.

Bunun üzerine Başbakan Necib Mikati, yazılı bir açıklama yayımlamış ve Kardahi'nin açıklamalarının hiçbir şekilde Lübnan'ın Arap ülkeleri ve özellikle Suudi Arabistan ile olan siyasetini yansıtmadığını bildirmişti.

Ancak Suudi Arabistan ve Bahreyn 29 Ekim'de, Kuveyt ve BAE 30 Ekim'de, Yemen ise 2 Kasım'da Lübnan'daki büyükelçilerini geri çağırmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Yallah şöför 2 yıl önce Şikayet Et
    lanet olsun lübnan'a. cehennemde yanasın lübnan. ey lübnan denen itin ülkesi ateşle terbiye edilesin. şeytanın ülkesi iğrenç ülkeniz lübnan harabe olsun. lübnanda yaşayanlar yerin dibine batsın. fuhuş kumar ve her türlü suç sizde. ahlaksız aşağılık lübnan.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir biriniz svmedikce müslüman olamzsiniz muslan olmadıkça cennete giremez siniz demiş rasuluaalh
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle Allah razı olsun inşallah
    Cevapla
  • Adsız Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe kursuna katılmanızı acilen tavsiye ederim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam