Singapur'dan aşı olmayı reddedenlerin hastane ve ilaç masraflarını karşılamama kararı

Singapur hükümeti, Kovid-19 aşısı olmayı reddederek sağlık sistemi üzerinde büyük yük oluşturan vatandaşlarının, hastane ve ilaç masraflarını karşılamayacağını duyurdu.

GİRİŞ 09.11.2021 07:21 GÜNCELLEME 10.11.2021 13:43
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Çin'de ortaya çıktıktan sonra yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19'un kesin çözümü aşı.

Bilimin bizlere sunduğu verileri ve uzmanların açıklamalarını dinlemek yerine, özellikle de sosyal medyadaki aşı karşıtlarının yalanlarına kanan milyonlarca insan, aşı olmayı reddediyor.

Aşılanmamış insanların aşılı olanlara göre ölüm oranları ise çok yüksek seviyede.

Aşı olmayanlar yüzünden pandeminin kontrol altına alınarak endemiye dönmesi zorlaşırken, Singapur hükümeti çok konuşulacak önlemler aldı.

AŞI OLMAYANLAR MASRAFLARINI KENDİSİ KARŞILAYACAK

Singapur hükümetinin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre; Kovid-19 aşısı olmayı reddederek sağlık sistemi üzerinde büyük yük oluşturan vatandaşlarının, hastane ve ilaç masraflarını karşılamayacağı duyuruldu.

Singapur Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada, "Şu anda yoğun bakıma ihtiyaç duyanların büyük bir çoğunluğu aşılanmamış kişiler ve bu hastalar orantısız bir şekilde sağlık kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artıyor" dedi.

Bakanlık, 12 yaş altı çocuklar için herhangi bir aşı kararı alınmadığından dolayı, bu durumun onları kapsamadığını belirtti.

Singapur, dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip. Hatta, önde gelen tıp dergisi Lancet'te 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre Singapur, Birleşmiş Milletler tarafından 2030 için belirlenen sağlıkla ilgili sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma çabalarında 188 ülke arasında ilk sırada yer almıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 73
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Kötü misalden emsal olmaz.
    Cevapla
  • Vitamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala mi asi ya, işe yarasa idi simdiye kadar bitmeli idi bu sikintilar, ama oyle olmadi Insanlara bedava asi degil bedava C,D , E vitamini dagitin , Magnezyum, Cinko vitamin takviyeleri verin , dengeli ve saglikli beslenmelerini saglayin yeterli , birde moral verin yeter,
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de aynı önlemler alınmalı
    Cevapla
  • Kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Alinsinda hemen karsi oldugum düşünülebilir. Artik dunya ceteleri kendi elleriyle saldiklari bir vrüs icin halk ille devletleri bu denli karsi karsiya getirdı. Ve aşı yi bir somürü araci olarak kullanmaya devam edecekler. Bunda ne var diyeceksiniz. Şu var ben bir vrus icin bu kadar olayi leyhime cevirdi isem. Bundan sonra arkadan gelecek vrüslere hazirlikli olun demektir. Pandemi bitecek diyenlerin hayallerinin yikildigini gormek evet vrusden daha aci olacak
    Cevapla
  • Yurttaş 2 yıl önce Şikayet Et
    150 senedir bir bölebilseydik savaşı var. Kürt türk, sağ sol, aşılı aşısız, tam aşılılı tam aşısız, çipli çipsiz, maskeli maskesiz, kadın cinayeti erkek cinayeti, Merak etmeyin insanlığı ebediyyen ayıran Hz Allah olacak. iyiler sonunda içi bozuk iyi gözükenlerdende kötülerdende kurtaracak inşallah. O gün herkes istesede istemesede doğruyu konuşacak.
    Cevapla
  • zübükzade 2 yıl önce Şikayet Et
    olur o zaman aşı da paralı olsun aşı olup hastalananlara devlet tazminat ödesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!