Çöldeki savaş gemisi ABD'yi endişelendirdi

Son yıllarda askeri alanda yaptığı yatırımlarda dikkat çeken Çin’in, ülkenin en büyük çölü Taklamakan’da ABD uçak gemisi ve diğer ABD savaş gemileri şeklinde maketler inşa ettiği ortaya çıktı. ABD’nin endişeyle izlediği bildirildi.

Çöldeki savaş gemisi ABD'yi endişelendirdi
Çöldeki savaş gemisi ABD'yi endişelendirdi
GİRİŞ 09.11.2021 18:21 GÜNCELLEME 09.11.2021 18:21

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’in, ülkenin kuzeybatısında yer alan Taklamakan çölüne ABD uçak gemisi ve diğer ABD savaş gemilerine benzer şekilde maketler inşaa ettiği ortaya çıktı.

Merkezi ABD'nin Colorado şehrindeki uydu görüntüleme şirketi Maxar Teknoloji tarafından yayımlanan uydu görüntülerinde, uçak gemisi ve muhrip gemi maketlerinin tren raylarında taşındığı ve araziye yerleştirildiği görüldü.

Maketlerle ilgili açıklamada bulunan ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü, ABD gemilerinin maketlerinin Çin tarafından geliştirilen yeni bir hedef aralığının parçası olduğunu söyledi.

Enstitü, jeo-uzamsal istihbarat şirketi All Source Analysis’in verilerini kullanarak yaptığı açıklamada, kompleksin balistik füze testi için kullanıldığını bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin ise, Pekin'deki günlük olağan basın toplantısında konuyla ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta, konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi.

ABD ENDİŞEYLE İZLİYOR

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı, Kasım başında yayımladığı raporda, Pekin'in nükleer silah kapasitesini bir yıl önce tahmin edilenden çok daha hızlı geliştirdiği, bunun yüzyıl ortasına kadar ABD askeri gücünü yakalama veya geçme hedefi doğrultusunda yapıldığı belirtilmişti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı