Fransa ile Rusya arasında üst düzey görüşme hazırlığı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Savunma Bakanı Florence Parly ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelecek.

Fransa ile Rusya arasında üst düzey görüşme hazırlığı
Fransa ile Rusya arasında üst düzey görüşme hazırlığı
GİRİŞ 09.11.2021 23:16 GÜNCELLEME 09.11.2021 23:16

Fransa ve Rusya arasında üst düzey görüşme olacağı bildirildi. Fransa Dışişleri Bakanlığını tarafından yapılan açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Savunma Bakanı Florence Parly’nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yla başkent Paris'te 12 Kasım'da düzenlenecek olan Uluslararası Libya Konferansı'nın oturum aralarında görüşeceği aktarıldı.

Açıklamada, görüşmede İran ile müzakereler, Orta Doğu, Afganistan, Hint-Pasifik, stratejik istikrar ve Avrupa güvenliği ve Sahel-Sahra şeridindeki durumlar olmak üzere bölgesel ve uluslararası krizlerin siyasi ve askeri boyutlarının ele alınacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Fransa’nın Rusya'nın Ukrayna ve Sahel-Sahra bölgelerindeki eylemleri ile ilgili olarak endişelerini dile getireceği ifade edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı