Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın provokasyonunu önledi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, iki ülke sınırının Laçın ili istikametinde Ermenistan askerlerinin provokasyonunun önlendiğini duyurdu.

Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın provokasyonunu önledi
Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın provokasyonunu önledi
GİRİŞ 10.11.2021 17:52 GÜNCELLEME 10.11.2021 17:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığın açıklamasına göre, dün öğlen saatlerinde yaklaşık 60 Ermeni asker iki askeri kamyonla Laçın bölgesindeki Karagol gölü yakınlarına gelerek Azerbaycan ordusunun mevzilerine giden yolun üzerinde yerleşti.

Ermenistan askerlerinin kasıtlı olarak çatışma çıkarmak için metal sepetler kullanarak Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki yolu kapatmaya çalıştıkları fakat bölgeye sevk edilen Azerbaycan askerlerince kuşatıldığı belirtilen açıklamada, Rusya'nın ricası üzerine Ermeni askerlerin bu sabah geri dönmelerine izin verildiği, Ermenistan'ın bir provokasyonunun daha başarısızlıkla sonuçlandığı ifade edildi.

ERİVAN'A SERT UYARI

Açıklamada, benzer provokasyonların tekrarlanması halinde Azerbaycan tarafının daha sert ve etkin adımlar atacağı uyarısında bulunuldu.

Ayrıca açıklamada, "Ermenistan ordusunun yaşadığı bu son rezaletin kendileri için ders olmasını ve gelecekte bu tür kışkırtıcı adımlar atmayacaklarını umuyoruz. Azerbaycan'ın personel ve toprak olarak kaybı yoktur. Operasyonel koşullar birimlerimizin tam kontrolü altındadır. Sınırdaki son gerginliklerin tüm sorumluluğu Ermenistan'ın askeri ve siyasi liderliğine aittir." ifadelerine yer verildi.

PROVOKASYONLAR ARTTI

Ermenistan ordusu son günlerde sınırdaki provokasyonlarını artırdı.

Azerbaycan kamuoyunda, bu provokasyonların Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya devlet başkanlarının ulaşım hatları ve iki ülke sınırının belirlenmesine yönelik daha detaylı bir bildiriye imza atmak için bir araya gelecekleri öngörülen toplantının önlenmesi amacıyla gerçekleştirildiği düşünülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Oldurmedigin it seni ısırır. ( Yaxsidi men dedim.)
    Cevapla
  • DADAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    ERMENİSTAN Akıllı ol sınırlara riayet et yoksa CAN ARARBAYCAN Seni toprağa gömer fatiha okuyanın bile olmaz
    Cevapla
  • 5050 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenide yunanda aaaadammmm olllmaazzzz.
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Zırlamasını , kaçmasını , adiliği , yaygara yapmayı iyi bilirler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!