Japonya'da içme suyunda skandal! 30 yıl boyunca tuvalet suyu kullanmışlar

Japonya'daki bir hastanenin yaklaşık 30 yıldır tuvaletler için kullanılan arıtılmış suyu 'yanlışlıkla' içme suyu olarak kullandığı ortaya çıktı. Osaka Üniversitesi, bünyesindeki hastanede kullanılan suya dair soruşturma yürütülmeye başland

Japonya'da içme suyunda skandal! 30 yıl boyunca tuvalet suyu kullanmışlar
Japonya'da içme suyunda skandal! 30 yıl boyunca tuvalet suyu kullanmışlar
GİRİŞ 10.11.2021 19:02 GÜNCELLEME 10.11.2021 19:02

Japonya'da yayımlanan Yomiuri Shimbun gazetesinin 20 Ekim'de bildirdiği olay nedeniyle Osaka Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Kazuhiko Nakatani özür diledi.

Japon haber kaynağına göre Osaka Üniversitesi bünyesinde bulunan hastane ve klinik binası, tıp fakültesine bağlı. Binada kullanılan kuyu suyu, el yıkamak ve gargara yapmak için olanlar da dahil 120 muslukta kullanılıyordu.

YENİ TESİS KURULANA KADAR HİÇBİR ŞEY ANLAŞILMAMIŞ

Arızanın 1993'te hastane inşa edildiğinde bağlantı borularındaki bir hata nedeniyle meydana geldiği belirtilen haberde, hastane yönetiminin yeni bir arıtma tesisi inşaatına başlayana kadar kimsenin sorunu fark etmediğini söylediği aktarıldı. Yönetimin ifadelerine göre sorun, yeni binada yapılan inceleme sırasında tespit edildi.

BUGÜNE KADAR SORUN YAŞANMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Osaka Üniversitesi meseleye yönelik soruşturma yapıldığını ifade etti. Bugüne kadar herhangi bir sağlık tehlikesinin ise yaşanmadığı öne sürüldü.

Rektör Yardımcısı Nakatani gerçekleştirdiği basın toplantısında endişeye neden olduğu için özür dileyerek şu ifadeleri kullandı:

"İleri düzey tıbbi bakım sağlayan üniversite hastanesinin endişeye neden olması nedeniyle çok üzgünüm.
Kampüste arıtılmış kuyu suyunu kullanan 100'den fazla bina olduğu bildirildi. Hastane yetkilileri boruları kontrol edeceklerini ve hatayı düzelteceklerini söyledi."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?