Pentagon'dan skandal YPG/PKK açıklaması!

Son dakika: Pentagon Sözcüsü John Kirby, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in, ABD’nin kendilerine Türkiye’nin muhtemel operasyonuna karşı teminat verdiği iddiasına karşılık açıklamalarda bulundu.

Pentagon'dan skandal YPG/PKK açıklaması!
Pentagon'dan skandal YPG/PKK açıklaması!
GİRİŞ 11.11.2021 00:41 GÜNCELLEME 11.11.2021 00:44
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Son dakika: Günlük basın toplantısında sorulara yanıt veren Kirby’ye AA muhabiri, “Al-Monitor’a konuşan SDG/YPG elebaşı, ABD’nin Türkiye’nin Suriye operasyonuna karşı resmi olarak teminat verdiğini söyledi. SDG’ye Türkiye operasyonuna karşı teminat verdiniz mi?” sorusunu yöneltti.

''SDG İLE ORTAKLIĞIMIZ DEVAM EDECEK''

Kirby, bu mülakatı ilk kez duyduğunu ve elinde Savunma Bakanlığından herhangi bir iletişimin olmadığını söyledi. Kirby, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK ile ortaklığın devam edeceğini söyledi.

Sözcü, “Bunu ifade etmemden bıktığını biliyorum ama yine söylemenin önemli olacağını düşünüyorum. Suriye’de SDG ile ortaklığımız sadece DEAŞ ile mücadeleye dayalı. DEAŞ ile mücadele ve bu ortaklık da devam ediyor çünkü bu tehdit devam ediyor.” ifadesini kullandı.

SORUYU YANITSIZ BIRAKTI!

AA muhabirinin, “Aynı mülakatta, kontrolü altındaki bölgeyi yönetme konusunda PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın ideolojisinden ilham aldıklarını da söyledi. En üst rütbeli ABD’li askeri yetkililer bir terör örgütünün ideolojisinden ilham aldığını ifade eden bir adamla nasıl el sıkışabiliyor. Bu bakanlık için hiç sorun teşkil etmiyor mu?” sorusuna ise Kirby, görmediği bir mülakat üzerine yorum yapamayacağını söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ABD'YE PKK/YPG ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinde bir kez daha ABD tarafından terör örgütlerine sağlanan silah desteğini dile getirmiş ve tepki göstermişti. Erdoğan,  ABD televizyonu CBS ile yaptığı röportajda, ''Bazı gerçekler var. Amerika NATO ülkesidir. Biz aynı şekilde NATO ülkesiyiz. NATO’da dayanışma içerisinde olmamız gerekirken, terör örgütleri buralardan bu tür destekleri almamalı. Bunu da söylemek durumundayız" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 73
  • Cenk1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci amerika, ypg ve teröristleri alın evlerinize yerleştirin.altlarınada arabalarınıızı verin.
    Cevapla
  • İrfan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortaklıkmış, evet doğru, Türkiye düşmanlığında ortak, adiler, nasıl bir süper güçse bir avuç çapulcuyla başedemiyor yıllarca, maksat orada kalma bahanesi…
    Cevapla
  • ismail59 2 yıl önce Şikayet Et
    Incirlik niye kapatilmiyor anlamis degilim!
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik çoktan kapatıldı kağıt üzerinde açık
    Cevapla
  • REŞAT SEV 2 yıl önce Şikayet Et
    hain abd işlerine nasıl geliyorsa öyle hareket ediyorlar kendilerinden başka kimseyi dinlemiyorlar dikkat etmemiz gerek kesinlikle inanmayın bu devlete güven olmaz
    Cevapla
  • Antepli Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün NATO devletleri PKK ya yardım ediyor bizim NATO da ne işimiz var anlamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...