Hollande: DEAŞ'ın en büyük kurbanları Müslümanlar

Kasım 2015 başkent Paris'teki saldırılarla ilgili davada ifade veren dönemin Cumhurbaşkanı François Hollande, DEAŞ'ın en büyük kurbanlarının Müslümanlar olduğunu söyledi.

Hollande: DEAŞ'ın en büyük kurbanları Müslümanlar
Hollande: DEAŞ'ın en büyük kurbanları Müslümanlar
GİRİŞ 11.11.2021 11:52 GÜNCELLEME 11.11.2021 11:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili tarihi davada dönemin Cumhurbaşkanı François Hollande yaklaşık 4 saat boyunca ifade verdi. İçişleri Bakanlığının kriz birimine katıldığı ve Bakanlar Kurulunu olağanüstü hal (OHAL) ilan etmeye çağırdığı saldırı gecesini ayrıntılarıyla anlatan Hollande, 2009’da Bataclan’da Yahudi karşıtı bir tehdidin olduğunu ancak takip edilmediğini belirterek, o dönem Cumhurbaşkanı olmadığını vurguladı.

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK"

Hollande, "Terör saldırısı olduğunda mutlaka başarısızlık olmuştur. Ancak Dış Güvenlik Genel Müdürlüğü ve İç Güvenlik Genel Müdürlüğü servisleri ellerinden geleni yaptılar. Bunları önlemek için elimizden gelen her şeyi yaptık" ifadelerini kullandı.

"OPERASYONLARIN HAZIRLANDIĞINI BİLİYORDUK"

Güvenlik servislerinin hedef olabilecek yerler hakkında bilgisi olmadığını kaydeden Hollande, "13 Kasım saldırılarını önlemede belirleyici olacak bilgilere sahip değildik. 14 Kasım’da olabileceğimiz gibi 12 Kasım’da da her gün tehdit altındaydık, operasyonların hazırlandığını biliyorduk. Ama nereye ve nasıl saldıracaklarını bilmiyorduk" dedi.

"DEAŞ'IN EN BÜYÜK KURBANLARI MÜSLÜMANLAR"

Terör örgütü DEAŞ’ın en büyük kurbanlarının Müslümanlar olduğunu kaydeden Hollande, "Teröristlerin amacı ülkemizi istikrarsızlaştırmak ve bölmekti. Bu dönemde en çok gurur duyduğum şey, Fransızların bölünmemiş olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 13 Kasım 2015’teki terör saldırıları Fransa’nın en ölümcül saldırısı olarak tarihe geçti. Fransa Stadyumu, Bataclan Tiyatrosu ve çeşitli alanlarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen saldırılarda 132 kişi hayatını kaybetmiş, 350’den fazla kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR 2
  • AHMET FURKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Buradan anla işte . Hiç hristiy Yahudi öldürmez işi gücü Sünni şafi Müslüman öldürme. Bu operasyon Sünnîlere zaten,iranda amerika ile ortak.
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    DEAŞ'ın kurbanları Müslümanlar, çünkü bir İslam örgütü değil - PKK'nın Kürtlerle ve Kürtlükle hiçbir ilgisinin olmadığı gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!