350 bin Türk oyu Sofya'yı değiştirir

Bulgaristan'da Türk aday için 350 bin kritik oy. Bulgaristan'da ilk kez bir Türk aday cumhurbaşkanlığına aday oldu. Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Karadayı için 350 bin çifte vatandaşa ‘oy' çağrısında bulunuldu.

350 bin Türk oyu Sofya'yı değiştirir
350 bin Türk oyu Sofya'yı değiştirir
GİRİŞ 12.11.2021 19:35 GÜNCELLEME 12.11.2021 19:35

Bulgaristan seçimlere hazırlanıyor. 4 Nisan ve 11 Temmuz'da yapılan iki genel seçimin ardından hükümetin kurulamaması nedeniyle seçmenler, 14 Kasım'da hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimler için 3. kez sandık başına gidecek. Seçimlerde ilk kez bir Türk aday Cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

20 BİNDEN FAZLA BAŞVURU

Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın adaylığını koyduğu Bulgaristan'da kayıtlı 6 milyon 711 bin 48 milyon seçmen bulunurken Türkiye'de çifte vatandaşlığı bulunan 350 bin kişi oy kullanacak. Balkan derneklerinin verilerine göre şu ana kadar oy kullanmak için 20 binden fazla kişi elektronik başvuruda bulundu. Oy vermek isteyenler için Türkiye'de de 19 ilde 126 sandık kurulacak ve seçmenler 07.00-20.00 saatleri arasında oy kullanabilecek. Sandık kurulan iller arasında İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale ve Eskişehir de bulunuyor. Sandıkların hangi illerde ve noktalarda olduğunu öğrenmek isteyenler BAL-GÖÇ Balkan Türkleri ve Dayanışma Derneği ya da Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği'nin (BULTÜRK) sitelerinden görebilecekler.

TÜRK'ÜN OYU TÜRK'E

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkanı Sabri Mutlu, çifte vatandaşlara mutlaka seçime katılarak oy kullanmaları çağrısında bulundu. Bulgaristan Türklerini ve cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı'yı destekleme kararı aldıklarını bildiren Mutlu, "Türk'ün oyu Türk'e" dedi.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar