Macron Fransızların sabrını taşırdı: Skandal bayrak hamlesi!

Fransa'da geleceği tartışılan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yine oldukça tartışılacak bir karara imza attı, ülkesinin bayrağının rengini değiştirdi. 45 yıl sonra gelen bu adım, halkın tepkisini çekti.

Macron Fransızların sabrını taşırdı: Skandal bayrak hamlesi!
Macron Fransızların sabrını taşırdı: Skandal bayrak hamlesi!
GİRİŞ 15.11.2021 17:41 GÜNCELLEME 15.11.2021 17:51
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tartışmalı bir karara imza attı. Fransız Cumhurbaşkanı, ülkesinin bayrağını oluşturan üç renkten biri olan maviyi, daha koyu bir tonu olan lacivert ile değiştirdi.

BAYRAĞIN RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ

Konuyla ilgili henüz resmi bir duyuru yapılmazken, Elysée Sarayı, renk değiştirme kararının Macron’un Operasyon Direktörü Arnaud Jolens ve Macron’un Operasyon Direktörü Bruno Roger-Petit’in tavsiyesi üzerine alındığını doğruladı.

Fransız haber sitesi Europe 1’e göre, Macron bu kararı Fransız Devrimi’nin bir sembolünü yeniden canlandırmak amacıyla aldı. Kararın politik sebeplerle verildiği anlaşılırken, bu durum hem hükümet içinde hem de halk arasında tartışmalara neden oldu.

Macron Fransızların sabrını taşırdı: Skandal bayrak hamlesi!

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

İddialarla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da yeni bayrak, Elysée Sarayı ve Ulusal Meclis dahil olmak üzere başkentteki Hükümet binalarında sergilenmeye başladı. Kararın Macron tarafından verildiği ancak, hareketin arkasında operasyon direktörü Arnaud Jolens’in olduğu öne sürülüyor.

Bayrak ilk olarak Fransız Devrimi sırasında 1790’larda kullanıldı. Fransız Donanması her zaman bayrağın yeni versiyonunu kullanmış olsa da, bayrağın mavi rengi 1976’da o zamanki Başkan Valery Giscard-d’Estaing tarafından Avrupa Birliği bayrağının rengine uyması için hafifletilmişti.

RENK DEĞİŞİMİ TEPKİ ÇEKTİ

Bayrağın resmi bir açıklama olmadan değiştirilmesi sosyal medyada da tepkilere yol açtı. Bazı kişiler bayrağın yeni rengini çirkin bulurken, bazıları da yapılan değişikliği ‘politik’ bulduğu için eleştirdi. Öte yandan, değişikliğin gizli saklı yapılması  ‘Fransa’nın derin sembollerine müdahale’ gerekçesiyle tepki çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • makaron 2 yıl önce Şikayet Et
    fransanın havasını değiştirdi.
    Cevapla
  • ahmet kanber 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam frexit sinyali vermiş
    Cevapla
  • Sivas lı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık fransa gibi büyük bir devlet, bu salağı niye seçti ki... Yaşattığı aptallık bir değil, beş değil, on değil, yüz değil... Yazık fransız halkına...
    Cevapla
  • Western 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam kaos yaratmak için yapmayacağı kötülük yok ama Fransız halkı ilk secimde mikro makro bay bay diyecek.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Macron ağzıyla kuşşşş, .... karpuz tutsaaaa bilee Fransız halkı onu silkeleyip atacakk. Sarı yelekliler başta olmak üzere suratına tokat atanlar başladı. Macron da Notr DOME kilisesini yaktırarak ülkede birlik beraberlik sağlamaya çalıştı ama ..akibeti gidici...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!