Almanya'daki partilerden huzurevi ve kreşlere aşı için ortak tavır

Almanya’da koalisyon pazarlıklarını sürdüren Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partinin (FPD) huzurevleri ve kreşlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının zorunlu hale getirilmesi konusunda anlaştığı bildirildi.

Almanya'daki partilerden huzurevi ve kreşlere aşı için ortak tavır
Almanya'daki partilerden huzurevi ve kreşlere aşı için ortak tavır
GİRİŞ 15.11.2021 17:48 GÜNCELLEME 15.11.2021 17:48

Yeşillerin Federal Meclis Grubu Başkanı Katrin Göring-Eckardt, Berlin’de yaptığı açıklamada, huzurevleri, kreşler gibi kurumlarda aşı zorunluluğu getirilmesine ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda bir düzenlemeye gideceklerini söyledi.

Göring-Eckardt, yeni hükümeti kurmak için görüşmeler yapan partilerin bu konuda anlaştıklarını, bu girişimin bu hafta mecliste görüşülecek Enfeksiyon Koruma Yasası reformu içinde yer almayacağını, ayrı bir yasama sürecinden geçeceğini kaydetti.

Mecliste çoğunluğu bulunan SPD, Yeşiller ve FDP, Enfeksiyon Koruma Yasası reformu için hazırlanan yasa tasarısında salgınla mücadele çerçevesinde Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırmak istiyor.

Yasa tasarısında otobüs ve trenlerde test zorunluluğu getirilmesi de öngörülüyor.

Almanya’da 26 Eylül’de yapılan genel seçimlerden sonra SPD, Yeşiller ve FDP koalisyon görüşmelerine başlamıştı.

Başbakan Angela Merkel liderliğindeki mevcut hükümet şimdiye kadar genel bir aşı zorunluluğu getirilmesine karşı çıkmış ancak son dönemde bazı uzmanlar belirli alanlarda aşı zorunluluğu getirilmesini talep etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde