Gerilim uzaya sıçradı: Rusya gizlice uydusavar füzesi fırlattı, ABD ifşa etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya'nın kendi uydularından birine karşı bir uydusavar füzesi test ettiğini ve bunun dış uzayı tehlikeye attığını belirterek, "Bu tehlikeli ve sorumsuz davranış, uzayı tehlikeye atıyor" dedi.

GİRİŞ 16.11.2021 08:53 GÜNCELLEME 16.11.2021 18:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı basın açıklamasında, bugün erken saatlerde Rusya'nın, uzayda enkaz oluşturan ve dış uzayı tehlikeye atan bir test gerçekleştirdiğini kaydetti.

Rusya'nın, kendi uydularından birine karşı bir uydusavar füzesi test ettiğini belirten Price, "Rusya, dikkatsizce gerçekleştirdiği yıkıcı bir uydu testinde, kendi uydularından birine karşı bir uydusavar füzeyi test etti. Test şu ana kadar bin 500'den fazla izlenebilir yörünge enkazı ve daha küçük yüz binlerce parça yörünge enkazı üretti ve bunlar artık tüm ulusların çıkarlarını tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price

Rusya tarafından gerçekleştirilen testi "sorumsuzca" ve "tehlikeli" olarak nitelendiren Sözcü Price, enkaz alanının Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) için bir tehlike oluşturduğunu kaydetti.

Price, "Bu test, ISS'deki astronotlar ve kozmonotların yanı sıra diğer insanlı uzay uçuşu faaliyetleri için riski önemli ölçüde artıracaktır. Rusya'nın tehlikeli ve sorumsuz davranışı, uzayın uzun vadeli sürdürülebilirliğini tehlikeye atıyor ve Rusya'nın uzayın silahlandırılmasına karşı çıkma iddialarının samimiyetsiz ve ikiyüzlü olduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

Rusya'dan yapılan açıklamada ise, Rus ordusunun test amacıyla bir uyduyu vurduğunu kabul etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • uydu. 2 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah bir tek uydu kalmasın hepsinın sonu gelsın inşaallah
    Cevapla
  • Cesur AdAm 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bizim başımıza, inşallah
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    allahın izniyle bizde yapacağız
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Asil Uydulari savunacak sistem gelistirmeli Türkiye, yoksa uydudan kontrol edilen silahlar ve sistemler islemez hale gelir, hep söylerim bunu.
    Cevapla
  • kayra75 2 yıl önce Şikayet Et
    kendileri Atom bombalarını okyanuslarda sürekli patlatıyor ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!